Ο 76χρονος δράστης μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ της ναυτιλιακής εταιρείας, έχοντας μαζί του μία καραμπίνα, ενώ στο όχημά του βρέθηκε και ένα περίστροφο.Tι πυροδότησε την οργή του για να γτάσει στη τριπλή δολοφονία

Δράστης της άγριας δολοφονίας των τριών ανθρώπων ήταν ο 76χρονος Αριστείδης ελ Μπουράϊ, με καταγωγή από την Αίγυπτο ο οποίος ήταν για πάνω από τρείς δεκαετίες ο «άνθρωπος» της οικογένειας Καρνέση και επιστάτης στα σπίτια τους.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος που απολύθηκε πέρυσι από τις αδελφές Καρνέση και τη ναυτιλιακή εταιρία είχε βαπτιστεί Ορθόδοξος από την μητέρα τους που του είχε δώσει το όνομα «Άρης» κι έτσι τον ήξεραν όλοι στην ναυτιλιακή εταιρία.

«Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε σε υπάλληλο της εταιρείας όταν τον ρώτησε «Άρη, πού πηγαίνεις;».

Στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου ήταν το γραφειο της Μαρίας Καρνέση.

Όταν έφτασε πρόσωπο με πρόσωπο με την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, της ζήτησε να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που η εφοπλιστική οικογένεια του είχε παραχωρήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του είχαν ζητήσει να φύγει.
Η Καρνέση αρνήθηκε και του ζήτησε επιτακτικά να φύγει από το γραφείο της.

Υπήρξε έντονος διαπληκτισμός και ο δράστης, αποφασισμένος να σκορπίσει τον θάνατο, αποχώρησε για το υπόγειο όπου είχε παρκάρει και μέσα στο αυτοκίνητο του είχε την καραμπίνα.

Πήρε το όπλο γύρισε στο γραφείο και πυροβόλησε στο κεφάλι την Μαρία Καρνέση, συνέχισε με τον γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο και υπάλληλο της εταιρείας, Ηλία Κουκουλάρη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε  χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο στο υπόγειο πάρκινγκ όπου και τον βρήκαν οι αστυνομικοί.

Το όπλο της τριπλής δολοφονίας 


«Ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει»
Μιλώντας στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας επιχείρησε να αποτυπώσει ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. Η απόλυση του 76χρονου και η απόρριψη που ένιωσε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν στο μακελειό της Γλυφάδας.
«Είχε μαζί του το όπλο και ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει. Αυτή η οικογένεια είχε μία διαφορά πριν 1,5 χρόνο, μπήκαν σε τεράστια οικονομική διαμάχη. Ο Αιγύπτιος ήταν άνθρωπος του αδερφού της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση».
«Ήθελαν να τον διώξουν από τα πόδια τους. Στην αρχή του πρότειναν να φυλάξει τη βίλα στους Πεταλιούς, είχε αρνηθεί. Του είχαν παραχωρήσει ένα χώρο, όπου διέμενε, και σιγά σιγά τον πέταξαν εντελώς απ’ έξω. Τον απέλυσαν σε ηλικία 70 ετών».

«Ήταν η απόρριψη, γιατί ήταν πολλά χρόνια που υπηρετούσε την οικογένεια. Δεν το άντεξε. Όλη του η ζωή ήταν σε αυτή την οικογένεια και βρέθηκε εκτός», σημείωσε.
«Δυστυχώς στις κοινωνίες που οι θεσμοί είναι ασθενικοί πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να επιβάλλουν τη δική τους δικαιοσύνη όταν αδικούνται. Πρόκειται για μία πράξη που προμελετήθηκε», είπε με τη σειρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση
Η οικογένεια Καρνέση είναι μία από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες με μακρά διαδρομή στη ναυτιλία. Από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, τα τέσσερα ασχολήθηκαν ενεργά με τη ναυτιλία: ο καπετάν Σπύρος, ο Προκόπης (ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2011), η Μαρία και η Δέσποινα.
Ωστόσο, με τον θάνατο του Προκόπη, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας, άρχισαν τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των τριών αδερφών, οδηγώντας σε μία σκληρή δικαστική διαμάχη.

Το MEGA στο σπίτι που έμενε ο 76χρονος
Το MEGA και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας βρέθηκαν στην μονοκατοικία που είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση στον 76χρονο, στην οδό Τσιτσάνη στη Γλυφάδα.

«Ήταν αγαπητός στην οικογένεια Καρνέση»
Ως φιλότιμο και δοτικό περιέγραψε στο MEGA τον 76χρονο δράστη του μακελειού ο Νίκος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

«Τον γνώριζα εδώ και 35 χρόνια, όταν ήρθε στους Πεταλιούς με την οικογένεια Καρνέση. Ήταν καλός, φιλότιμος, ότι και να του ζήταγες δεν σου έλεγε όχι. Ήταν ομιλητικός και δοτικός. Η οικογένεια Καρνέση τον αγαπούσε πολύ».
«Ήταν ο επιστάτης στο νησί, όπου είχαν τη βίλα. Κάνανε μαζί μπάνιο, το μεσημέρι έτρωγαν μαζί. Ήταν στην οικογένεια. Ήταν πολύ αγαπητός. Ήταν ήρεμος, ήσυχος, φιλότιμος. Δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να πούμε ότι θα έκανε έγκλημα», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook