Τι είναι οι Παλαιοχριστιανοί, που αλλού στον κόσμο έχουν δημιουργήσει κοινότητες και πώς ζούν;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που έφερε στο επίκεντρο των συζητήσεων η υπόθεση του 47χρονου πατέρα που μαζί με την οικογένεια του , την έγκυο γυναίκα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του , μαζί και με κάποια ακόμη άτομα ζούν μακριά  από τα φώτα της πόλης και του πολιτισμού μέσα σ ένα λαγούμι – σπηλιά αρκετά μέτρα κάτω από τη γή.

Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας , που ζεί στη σπηλιά χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα με τα ανήλικα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο, έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας αλλά και τη σύτλληψη του πατέρα – αρχηγού της οικογένειας

Τι είναι οι κοινότητες παλαιοχριστιανών
Ο Ηρακλής Ρεράκης, καθηγητής Θεολογίας ΕΚΠΑ, εξήγησε στο «Πάμε Δανάη!» πως οι παλαιοχριστιανοί αποτελούν ομάδες προτεσταντικού τύπου. Πρόκειται για αυτονομημένες ομάδες, με μεγάλο ποσοστό ατομικισμού, και όπως εξήγησε ο ίδιος, οι ομάδες αυτές ερμηνεύουν τον χριστιανισμό όπως εκείνοι νομίζουν.

«Απ’ ότι γνωρίζουμε οι παλαιοχριστιανοί στην Αμερική και στη Ρωσία δεν ζουν σε αυτή την ακρότητα. Τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο, έχουν εκκλησίες, κοινότητες, δεν αποκλείονται σε ένα λαγούμι», είπε.

«Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο. Ως πατέρας έχει υποχρέωση στα παιδιά του, όχι μόνο να τα ταΐζει και να τα αναθρέφει, αλλά να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και να κοινωνικοποιούνται».

Αναφερόμενος στις κοινότητες των παλαιοχριστιανών ο κος Ρεράκης ανέφερε πως δεν πιστεύουν στην Παναγία και δεν αποδέχονται αγίους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook