Οι αγρότες παρέμειναν όλη τη νύχτα στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους ζητώντας να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους.

Αποχωρούν από την Αθήνα oi  αγρότες που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης.

Οι αγρότες παρέμειναν όλη τη νύχτα με τα τρακτέρ τους Σύνταγμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης (21.02.24) ξεκίνησε η αναχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα.


Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αγρότες θα φύγουν από την Αθήνα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέσω της οποίας κατέφτασαν στην πόλη. Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αγίου Κωνσταντίνου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Αθηνών, Κηφισός. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο.


Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε ισχύ, για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας.

Αγρότες: Οι αποφάσεις για τις συνέχιση των κινητοποιήσεων
Οι αγρότες πρόκειται σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.
Ήταν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο και το αγροτικό κίνημα θα είναι διαφορετικό από την επόμενη μέρα, γιατί έβγαλε την ενότητα και απέδειξε ότι όλη την κοινωνία την έχει στο πλευρό του. Πραγματικά αποδείξαμε ότι είμαστε όλοι μια γροθιά και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα λύσεις στο πλαίσιο αιτημάτων που του έχουμε στείλει και όχι να κάνει πολιτική με ψίχουλα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος του μπλόκου Ε65.


Ο κ. Αλειφτήρας ανέφερε θα αναχωρήσουν συντεταγμένα από την πλατεία Συντάγματος στις 11:00 το πρωί και στη συνέχεια αφού γίνει μια αποτίμηση του συλλαλητηρίου θα συντονίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις κινητοποιήσεις τους, επισημαίνοντας ότι τα μπλόκα δεν είναι η μοναδική μορφή κινητοποίησης.

Ο Γιώργος Δουμπιώτης, επικεφαλής του μπλόκου της Αταλάντης, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι οι αγρότες οργάνωσαν ένα μεγαλειώδες αγροτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο έδειξαν και ήθος και αξιοπρέπεια.
«Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας στο μέλλον, στις δουλειές μας. Γιατί ξέρετε, η δουλειά μας για μας είναι η ζωή μας. Αυτό που θα μας κάνει βιώσιμους είναι η θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία και όχι η επιστροφή φόρου κατανάλωσης, αυτά τα 82 εκατομμύρια. Γιατί όταν η κυβέρνηση μοιράζει 82 εκατομμύρια στις τσέπες των αγροτών καταλήγουν ψίχουλα. Εμείς θέλουμε θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία.

Δεύτερον, όσον αφορά τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, βγήκε υπουργός ο κ. Αυγενάκης και μας είπε ότι φταίει ο κακός πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και κακή διοίκηση. Ξέρετε αυτή δεν την διορίζουν οι αγρότες, την είχε βάλει η κυβέρνηση και μας ζήτησε ένα συγνώμη. Το συγγνώμη τι να το κάνουμε; Στερούνται τα παιδιά μας τα βασικά. Να πάω εγώ στα φροντιστήρια και στις δραστηριότητες των παιδιών μου να τους πω τη συγνώμη του Αυγενάκη… δεν περνάει. Τα χρήματα ήταν δικά μας και έπρεπε να είχαν πληρωθεί. Από δική τους αστοχία δεν έχουμε πάρει τις επιδοτήσεις μας φέτος» τόνισε.


Αγρότης από το μπλόκο της Θήβας τόνισε στην ΕΡΤ ότι αναμένει να δικαιωθούν τα δικαιώματά τους. « Μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, πιστεύουμε ότι θα παραμείνουμε εδώ» τόνισε σημειώνοντας ότι περιμένουν ενημέρωση από το σύνολο των μπλόκων για το πότε θα αναχωρήσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook