Τρείς πορείες διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους μελισσοκόμοι , φοιτητές και υγιειονομικοί

Μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα με φορτηγά και τα καπνιστήρια τους ντυμένοι και με τις ειδικές στολές βρέθηκαν μετά τους αγρότες, στο Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία επίσης πραγματοπίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη, αντιδρώντας στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η ΠΟΕΔΗΝ, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώθηκε η διαμαρτυρίας, ζητεί και προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Επίσης σε εξέλιξη βρισκεται και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων,
Στην Αθήνα η συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιείται στα Προπύλαια και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.


Πορεία υγειονομικών
Πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων, στο πλαίσιο την σημερινής απεργιακής τους κινητοποίησης για την ιδιωτικοποίηση εργασιών στο δημόσιο συστήματος Υγείας.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Μαβίλη ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα και η ΠΟΕΔΗΝ παναττική στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και απεργία στην περιφέρεια. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα νοσοκομεία Λαϊκό, Δρομοκαΐτειο, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας, Ελ. Βενιζέλου, Σωτηρία, Άγιος Σάββας, εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον Άγιο Σάββα, που απαιτούν την επαναπρόσληψή τους, Γεννημμάτα, ΨΝΑ Δαφνί, Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, Αγλαΐα Κυριακού, Ελπίς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία λόγω πορειών-συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που είναι σε εξέλιξη από μελισσοκόμους, υγειονομικούς και φοιτητές.

Ειδικότερα, για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν:

1. επί της οδού Πανεπιστημίου,
2. στην οδό Σταδίου και στις
3. οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.
Τέλος , διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν:
1. στη Λεωφόρο Αμαλίας,
2. καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας
3. από το ύψος της οδού Σέκερη.

Κωνσταντία Δημογλίδου για τις τρεις πορείες στο Σύνταγμα
Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών.

Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα τροχαίας αναμένεται να λάβουν πλήρη έκταση στις 12:00 το μεσημέρι, που έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook