Από την Δευτέρα 26/2 οι δικηγόροι της Αθήνας αναστέλλουν την αποχή – Στο Πειραιά συνεχίζουν γα τις ποινικές δίκες μέχρι τις 4 Μαρτίου

Διαφορετικές αποφάσεις από τους Δικηγορικοούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά και διαφορετική στάση ανάλογα με το αν πρόκειται για ποινική δίκη ή πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης υποθέσεων funds.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, γνωστοποιεί ότι από τη Δευτέρα (26/2), αναστέλλεται η αποχή, μετά από απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο ΔΣΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της στοχευμένης αποχής από τις διαταγές πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης υποθέσεων Τραπεζών και funds.

Επίσης ο ΔΣΑ υπενθυμίζει ότι έχει αποφασιστεί η 3ωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους κατά τις ώρες 12 μμ έως και 3μμ στις 28-2-2024, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις για το ζήτημα αυτό την ίδια ημέρα: κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη τύπου και κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος.

Στην ανακοίνωση ωστόσο, εκφράζεται για μία ακόμη φορά η έντονη αντίθεσή του στις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Σε αντίθεση με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αυτός του Πειραιά αποφάσισε για τα μέλη του την αποχή από τις ποινικές δίκες μέχρι τις 4 Μαρτίου, από δίκες funds μέχρι τις 11 Μαρτίου και καθολική αποχή στις 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της τραγωδίας των Τεμπών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook