Η εμπλοκή και η συνεργασία ποινικών και αντιεξουσιαστών με τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων στο μικροσκόπιο της Αντιτρομικρατικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και σε δυο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες βομβιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν οκτώ άτομα τα οποία έχουν μεταφερθεί στην ΓΑΔΑ και ανακρίνονται .

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ , άλλα δύο άτομα τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας εξετάζονται για την πιθανή εμπλοκή τους σε βομβιστικές επιθέσεις σε Πετράλωνα, Χαϊδάρι και Κηφισιά.

Η εμπλοκή ποινικών που κρατούνται για ναρκωτικά και ληστείες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θεωρείται πιθανή  γι αυτό και οι έρευνες επικεντρώθηκαν και στην κατεύθυνση των κρατουμένων.

Οι συλλήψεις αφορούν συγκεκριμένα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» για την πρόσφατη βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια, από όπου έχει κατασχεθεί υλικό το οποίο θα ερευνηθεί από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η δράση των μελών της «Σύμπραξης Εκδίκησης»
Τα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2023, στο σπίτι – γραφείο επιχειρηματία κατασκευαστή στην Κηφισιά . Η συγκεκριμένη εταιρία φέρεται να είχε σχέση με την κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα.

Η ίδια οργάνωση τον Ιούλιο του 2023, είχε αναλάβει την ευθύνη και για την χειροβομβίδα που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού στο Χαϊδάρι.

Έκρηξη σε τράπεζα στα Πετράλωνα
Τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή.

Την ευθύνη για την επίθεση, που ήρθε μετά και το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, ανέλαβε η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο υποκατάστημα η οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη
Σε κείμενό της, που αναρτήθηκε στο γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Σύμπραξη Εκδίκησης» καταφέρθηκε κατά των τραπεζών, ενώ είχε προαναγγείλει κι άλλα χτυπήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook