Η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τον ένα χρόνο από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την χώρα. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας με τις συγκεντρώσεις σε Κλαυθμώνος για την ΑΔΕΔΥ, στα Προπύλαια για το ΠΑΜΕ και στα Χαυτεία για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά

Μετ εμποδίων η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας με τις τρεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ , ημέρα μνήμης , ένα χρόνο μετά την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «τα κέρδη τους η οι ζωές μας- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί . Να αποδοθούν ευθύνες». Εξωκοινοβουλευτικές ομάδες συγκεντρώθηκαν, στα Χαυτεία.

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων-Ομοσπονδιών-Συνδικάτων στα Προπύλαια μόλις ξεκίνησε.


Αμέσως μετά, τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» δόνησαν την ατμόσφαιρα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές εκτός από τα συνθήματα και τα πανό κρατούν κόκκινα μπαλόνια για τα θύματα της πολύνεκρής σύγκρουσης

Με την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων θα ακολουθήσει πορεία προς τον ΟΣΕ Λάρισας, όπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει τοποθετήσει μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη στο γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της πλατείας, η οποία θα αποκαλυφθεί σήμερα. Στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία παρίσταται και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τον χώρο της τραγωδίας.
Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας αλλά και στη μνήμη των θυμάτων ων Τεμπών.


Φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κτλ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη.

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρένα και Προαστιακός λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών συμμετέχουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην 24ωρη απεργία «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών».

Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «όρθιο» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν! Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ( ΠΟΣ) τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10.30′ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι 12:00 με 4:00 το απόγευμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook