Τραγωδία στα Τέμπη: «Zούμε ένα κακό όνειρο – Θέλουμε Δικαιοσύνη», λέει ο Δημήτρης Πλακιάς που έχασε την κόρη του και τις δίδυμες ανιψιές του (βίντεο)

«Πήγαν μαζί σχολείο και μαζί σπούδασαν, αλλά δυστυχώς μας τα δολοφόνησαν», είπε, ο δυστυχισμένος πατέρας για την κόρη του και τις ανιψιές του, συγκλονίζοντας.
Ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών με τη σύγκρουση των δύο τρένων τα ερωτήματα των συγγενών των θυμάτων και των διασωθέντων παραμένουν αναπάντητα.
Ο Δημήτρης Πλακιάς, είναι ο πατέρας της Αναστασίας, έχασε τη ζωή της, μαζί με τις δίδυμες ξαδέλφες της. Η κόρη του του έστειλε μήνυμα “πρώτη και τελευταία φορά με το τρένο”. Ήταν στο πέμπτο βαγόνι και βρέθηκαν στο κυλικείο την ώρα της σύγκρουσης. Τα τρία κορίτσια, λόγω της καθυστέρησης που είχε το τρένο, ανέβασαν κάποια story στο instagram που έγραφαν «Ίσως φτάσουμε κάποτε».
«Αυτή την στιγμή έχουμε πόνο, γιατί η απώλεια είναι πολύ μεγάλη, αλλά έχουμε κι οργή. Όλο αυτό που έγινε δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ένα χρόνο τώρα ζούμε ένα πολύ κακό, κακό όνειρο», είπε με πόνο ψυχής στο Live News.
Για τα νεαρά κορίτσια που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα ανέφερε ο κ. Πλακιάς ότι μεγάλωσαν όλες μαζί, πήγαν μαζί σχολείο και μαζί σπούδασαν, αλλά «δυστυχώς μας τα δολοφόνησαν», είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι δικαιοσύνη. Όταν υπάρχει υπουργική ασυλία, η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να βγάλει τίποτα. Ζητάμε από όλα τα κόμματα που είναι μέσα στη Βουλή 11 του μηνός που είναι να μιλήσουν για την Εξεταστική, να μιλήσουν για την βουλευτική ασυλία. Αυτό απαιτούμε όλοι οι συγγενείς των θυμάτων και ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες».
«Εμείς θέλουμε να πάει φυλακή όποιος φταίει, να γίνει ο αγώνας ίσο προς ίσο», τόνισε ο κ. Πλακιάς υπογραμμίζοντας την ανάγκη για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλα τα 57 θύματα που έχασαν την ζωή τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.
Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε ο κ. Πλακιάς: «Ένα που θέλω να πω είναι ότι ο κ.Τερζάκης έπρεπε να πάει φυλακή με τα ψέματα που είπε. Μίλησε για εννιά λάθη σε πέντε λεπτά, αλλά δεν είπε πουθενά για το μπάχαλο που γινόταν εκείνη την ημέρα στα τρένα σε όλο τον σιδηρόδρομο της Ελλάδας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της απασχολούσαν τους ηλικιωμένους στο ισόγειο και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους – Βίντεο από τη δράση τους
- O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμα του στο Κρεμλίνο – Ξενάγηση από τον ίδιο – Βίντεο
- Συνελήφθη 17χρονος που σκότωσε, έκαψε και πέταξε σε κάδο γυναίκα στην Πολωνία – Έκανε διακοπές στην Κατερίνη
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook