«Δεν άντεχα άλλο να τον ακούω να μας βρίζει. Έχω μετανιώσει, ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά και τα εγγόνια μου», λέει ο 69χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του

Όλα όσα είπε στην απολογία του ο 69χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του , ΄στην Αγία Βαρβάρα, ενώ η γυναίκα του φέρεται να  τον παρότρυνε λέγοντας του «ρίξτου, ρίξτου».

Το απίστευτο έγκλημα έγινε στην αυλή του σπιτιού όπου έμεναν όλοι μαζί , μπροστά στα μάτια της ανήλικης εγγονής του δράστη. Ο 69χρονος δράστης που παραδόθηκε στην αστυνομία λλά και η σύζυγος του που κατηγορείται για συνέργεια στο φόνο προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.

«Έχω μετανιώσει και ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά και τα εγγόνια μου» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 69χρονος που σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του γιατί όπως είπε θόλωσε από μια φράση που άκουσε να λέει το θύμα.
Είπε «Σας έχω λιώσει. Είστε πεθαμένοι». Εγώ τον ρώτησα «σε μένα το λες αυτό;» και μου απάντησε «ναι ρε μ*** σε σένα το λέω». Εγώ θόλωσα, μπήκα μέσα, πήρα το δίκαννο και κάποια σκάγια και βγήκα έξω. Μπροστά του έβαλα δύο σκάγια στην καραμπίνα, τον πυροβόλησα 2 φορές μετά την ξαναγέμισα και πυροβόλησα άλλη μία. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα και θυμήθηκα όλα αυτά που είχαν συμβεί στα εγγόνια μου και έκανα αυτό που δεν έπρεπε να έχω κάνει».

Ισχυρίστηκε πως δεν χρειάστηκε ούτε 15 δευτερόλεπτα για να πάρει την καραμπίνα από την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας και εν συνεχεία να βγει στο μπαλκόνι, να βάλει φυσίγγια μέσα στην κάννη και να εκτελέσει τον γαμπρό του.

«Αμέσως ξεκίνησα να πηγαίνω για να παραδοθώ στην αστυνομία. Πριν φτάσω στο στενό με έφτασε η γυναίκα μου και μου φώναζε «τι έκανες;». Εγώ της είπα ότι δεν άντεχα άλλο να τον ακούω να μας βρίζει. Έχω μετανιώσει, ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα γινόταν αυτό».

Ο 69χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα του δεν είχε καμία εμπλοκή στο έγκλημα. Το ίδιο υποστηρίζει και η ίδια αν και σε βάρος της υπάρχει η μαρτυρία της κόρης της που λέει πως άκουσε την μητέρα της να προτρέπει τον δράστη να τραβήξει την σκανδάλη.

«Δεν είπα ποτέ «ρίξτου»… Αυτά είναι ψέματα. Ήμουν στην κουζίνα και έφτιαχνα τα ψώνια, μόλις είχα γυρίσει από το σούπερ μάρκετ. Και ξαφνικά άκουσα ένα με δύο μπαμ. Έτρεξα στο μπαλκόνι και είδα τον άνδρα μου με την καραμπίνα στο χέρι. Με ακούμπησε με την καραμπίνα στο πόδι και μου είπε «φύγε για να μην την πληρώσεις κι εσύ!», δήλωσε η πεθερά του θύματος.

Είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικό πώς η ηλικιωμένη γυναίκα έτρεξε πίσω από τον σύζυγο της και τον ακολούθησε μέχρι το επόμενο στενό. Αυτό σημαίνει ότι πέρασε πάνω από το πτώμα του 57χρονου γαμπρού της και δεν κοντοστάθηκε να καλέσει ασθενοφόρο ή έστω να δει αν έχει σφυγμό.

«Αυτός ο άνθρωπος όταν πρωτομπήκε στο σπίτι μας κουβαλούσε μαζί του ζήλια και μίσος. Σαν να είχε σκοπό να μας τελειώσει σαν οικογένεια. Η βία ήταν καθημερινή. Ο γαμπρός είχε εκρήξεις θυμού απέναντι μας από την αρχή και ήταν βίαιος και αυταρχικός προς τα παιδιά. Δύο παιδιά είχαν πάει να πεθάνουν εξαιτίας του. Χίλια μύρια όσα έχουν γίνει».

«Δεν ήταν προμελετημένο»
Για τέσσερις ώρες ο 69χρονος δράστης περιέγραφε πως ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε σε φονικό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

«Δέκα μέτρα από το σπίτι είδα την εγγονή μου με τον πατριό της που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο. Της είπα «κοριτσάρα μου τι κάνεις» και αμέσως ο γαμπρός μου είπε «μπες μέσα. Δεν μιλάμε με πεθαμένους. Η κυρία είναι πεθαμένη», περιέγραψε η πεθερά.

Ενώ ο δράστης είπε: «Η γυναίκα μου, γυρνώντας σπίτι, μου είπε τι συνέβη. Εγώ δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να πίνω τον καφέ μου στο μπαλκόνι. Μετά από 10 λεπτά, γύρισε το θύμα και τον άκουσα να λέει σαν να μιλούσε στον εαυτό του «ήθελαν να μιλήσουν και στην κόρη μου, αφού τους έχω λιώσει, τους έχω γ***».

Η πλευρά του θύματος αποκάλυψε χτες στο LIVE NEWS πως το θύμα την ώρα που έμπαινε από την εξώπορτα συνομιλούσε στο τηλέφωνο με την σύζυγο του και κόρη του δράστη. Τα όσα φέρεται να άκουσε κόβουν την ανάσα.
Από το «σε έφαγα σαν μπεκάτσα» και το «ρίξ’ του, ρίξ’ του», φτάσαμε στο «θόλωσα» και «δεν το είχα προσχεδιάσει». Το ηλικιωμένο ζευγάρι ισχυρίστηκε πως δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο και είχε φέρει την καραμπίνα από το χωριό για να μην του την κλέψουν εκεί.

«Είναι ψέματα ότι η γυναίκα μου φώναξε «ριξ’ του». Είδα ότι το θύμα κρατούσε κινητό στο χέρι αλλά όταν με έβριζε το κατέβασε κάτω. Δεν ξέρω αν το έκλεισε. Η γυναίκα μου δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν, ούτε είδε αυτό που έκανα. Το μόνο που θέλω να πω είναι να ζητήσω ξανά συγγνώμη», δήλωσε ο δράστης.

Ο πεθερός αναφέρθηκε και στις κακές σχέσεις που είχε με τον γαμπρό και την κόρη του οι οποίες τους είχαν οδηγήσει να αλληλομηνυθούν 4 φορές μέσα σε ένα χρόνο.

Τι είπε για τη στιγμή που το θύμα τον είδε
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως εκείνη τη «στιγμή δεν καταλάβαινα τι μου γινόταν».

«Το θύμα σίγουρα είδε την καραμπίνα που κρατούσα αλλά ίσως δεν πίστευε ότι θα την χρησιμοποιήσω. Επιπλέον, δεν είχε να κρυφτεί πουθενά. Δεν μπορούσε ούτε να φύγει προς τα πίσω, ούτε προλάβαινε να βάλει το κλειδί στην πόρτα. Όταν με είδε (με την καραμπίνα) άλλαξε συμπεριφορά αλλά εγώ ήμουν εκτός εαυτού. Έχω μετανιώσει γι’αυτό. Πάνω στην αναστάτωσή μου δεν θυμάμαι που στόχευσα το θύμα. Σκεφτόμουν μόνο τα λόγια του «είστε πεθαμένοι» που τα είπε 5 φορές. Εκείνη τη στιγμή δεν καταλάβαινα τι μου γινόταν. Μου ερχόντουσαν στο μυαλό μου όλες οι σκηνές με τα παιδιά που έβλεπα τόσα χρόνια».

Ενώ η συζυγός του και πεθερά του θύματος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως εάν δεν τον σκότωνε ο συζυγός της, θα τον σκότωνε ο ίδιος του ο γιος όταν μεγάλωνε.

«Βγήκα από την είσοδο της πολυκατοικίας για να δω που είναι ο σύζυγος. Είδα ότι ο γαμπρός μας ήταν πυροβολημένος. Δεν πέρασα με απάθεια από πάνω του, όπως αναφέρει ο γιός μου, αλλά επειδή δεν μπορούσα να περάσω γιατί έκλεινε τον δρόμο , πέρασα λίγο πάνω από το πόδι του. Είναι πολλά συσσωρευμένα όλα αυτά τα χρόνια. Παλινωδίες, επιθέσεις, βρισιές, χειρονομίες, βασανιστήριο ψυχών για τα εγγόνια μας. Το θύμα ήταν Χίτλερ μέσα στο σπίτι. Ο μικρός έτρεχε στον παππού του και του έλεγε ”βοήθα μας παππού, γιατί αν δεν μας βοηθήσεις εσύ, όταν μεγαλώσω εγώ θα τον σκοτώσω”».

«Προσπαθούν να δολοφονήσουν για δεύτερη φορά έναν πολύ καλό άνθρωπο»
O Κωνσταντίνος Παύλου, δικηγόρος της συζύγου του θύματος, μίλησε στο LIVE NEWS, σχολιάζοντας την απολογία του δράστη και της συζύγου του.

«Θα υπάρξουν ενδιαφέροντα στοιχεία. Προσπαθούν να δολοφονήσουν για δεύτερη φορά έναν πολύ καλό άνθρωπο. Είναι το πιο στενάχωρο. Σέβομαι τη θέση των κατηγορουμένων αλλά κάποια πράγματα είναι στενάχωρα. Προσπαθούν όλοι να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Στην πορεία θα αποκαλυφθούν πράγματα που θα διαφωτίσουν απόλυτα τη θέση μας και θα αποκαλυφθεί τι τράβαγε αυτήν η οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook