Στο επίπεδο 3 δηλαδή σημαντικά ύψη βροχής φέρνει η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης. Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με το meteo στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες με μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης, ενώ η κακοκαιρία «Emil» θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί του Σαββάτου και θα φέρει και πτώση της θερμοκρασίας .

Αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά της χώρας και στο Ιόνιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως το πρωί της Παρασκευής 01/03 καταγράφηκαν 57 χιλιοστά βροχής από τον μετεωρολογικό σταθμό Τρικάλων Κορινθίας. Στον πίνακα της Εικόνας 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Παρασκευής 01/03.

Κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής 01/03 αναμένονται βροχές στα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Αιγαίου με εξαίρεση τα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματά του. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νοτιοδυτικού Αιγαίου. Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες με μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν βροχοπτώσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Στον χάρτη της Εικόνας 2 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 01/03.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 01/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 16 έως 18 °C στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 17 έως 19 °C στο Αιγαίο και τους 20 έως 22 °C στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου 02/03 βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά της Θράκης και στη Θεσσαλία ενώ βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στη συνέχεια αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με σταδιακή εξασθένηση. Την Κυριακή 03/03 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Κακοκαιρία: Πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη
Μεγάλη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα σήμερα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Για την Παρασκευή (1/3) αναμένονται μεγάλοι όγκοι νερού, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η «λαίλαπα» θα περάσει και από τον νομό Αττικής κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα φέρει μαζί της και λασποβροχές.

Στη συνέχεια της ημέρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες αλλά προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Η “λαίλαπα καταιγίδων” θα κάνει το πέρασμά της και από τη συμπρωτεύουσα ωστόσο οι νοτιάδες που επικρατούν θα κρατήσουν τη θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

Η ανάρτησή του Μαρουσάκη
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα του ανάρτηση, αναφέρει πώς θα εξελιχθεί καιρικά η σημερινή μέρα.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με το μέτωπο τοπικά ισχυρών καταιγίδων να διασχίζει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.»

«Από αύριο ο καιρός βελτιώνεται αν και θα επιμείνει μια αστάθεια, ενώ μέχρι το μεσημέρι περίπου η ζώνη καταιγίδων θα επηρεάζει τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.»

«Η Κυριακή θα είναι μια πολύ ωραία καιρικά ημέρα, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένουμε και πάλι ένα αντίστοιχο με το σημερινό μέτωπο βροχών – καταιγίδων.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook