Δίωξη για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά η δίωξη σε βάρος των 21 συλληφθέντων.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν οι 9 από τους 21συνολικά συλληφθέντες για την ομοβοφικη επίθεση που πραγματοποίησαν εις βάρος δύο τράνς ατόμων από την κοινότητα τωων ΛΟΑΤΚΙ, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εις βάρος των ενηλίκων και των 12 ανηλίκων που συνελήφθησαν, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και στους δύο εκ των κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη και για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

:
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να δικαστούν αύριο το μεσημέρι και έως τότε παραμένουν υπό κράτηση.
Οι ανήλικοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους με προφορική εντολή εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Επιπλέον, συνεχίζεται η έρευνα των αρχών για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην ομοφοβικη επίθεση κατά των δύο ατόμων, ενω δεν αποκλείεται, ανάλογα με την πορεία της έρευνας, να διωχθούν και οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας.

Όπως κατήγγειλαν οι δύο τρανς 21 ετών, ομάδα με δεκάδες άτομα τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 21 ατόμων, που εμπλέκονται στο περιστατικό. Οι 12 εξ αυτών είναι ανήλικοι και εννέα ενήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεότερος των συλληφθέντων είναι μόλις 15 ετών και ο μεγαλύτερος 41.
Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς, από Αλβανία και Γεωργία και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook