Οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της 36χρονη γυναίκας από την μπαλκονόπορτα. Πως κατάφερε να γλιτώσει τον βιασμό. Η Αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους ληστές. Το θύμα τον αναγνώρισε. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας

«Προσπάθησαν να με βιάσουν, αλλά τους μπλόκαρα» λέει η 36χρονη γυναίκα, η οποία ενώ κοιμόταν α στο σπίτι της στα Εξάρχεια , μπήκαν μέσα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα δύο νεαροί Σομαλοί, οι οποίοι τη λήστεψαν και προσπάθησαν να τη βιάσουν.

Όπως περιγράφει στο protothema.gr το θύμα της ληστείας και παρλίγο θύμα βιασμού, προτού οι κακοποιοί φύγουν από το διαμέρισμα με τα κλοπιμαία ο ένας εκ των δύο επέστρεψε στο υπνοδωμάτιο και της άνοιξε το στόμα ψάχνοντας αν έχει κάποιο χρυσό δόντι για να της το ξεριζώσει.

Νωρίτερα, είχαν αποπειραθεί τρεις φορές να τη βιάσουν με την 36χρονη να τους αποτρέπει διατηρώντας την ψυχραιμία της.

«Αρχικά, πίστευα πως με είχαν βάλει στο “μάτι” αλλά από τα βίντεο καταλάβαμε πως ήταν μια ώρα κάτω, στο δρόμο, και παρακολουθούσαν. Πήδηξαν από τον πρώτο που μένω και μπήκαν από την μπαλκονόπορτα. Δεν τη διέρρηξαν γιατί έχω ανοιχτά επειδή έχω και ένα γάτο. Ήρθαν στο υπνοδωμάτιο να με ξυπνήσουν για να τους πω που έχω τα χρήματα. Στην αρχή ήμουν πολύ ψύχραιμη, συζητούσα μαζί τους. Μόλις κατάλαβαν ότι μόνο εγώ είμαι στο σπίτι με ρώτησαν “γιατί είσαι μόνη σου;”. Μόλις πήγαν να με αγγίξουν τους είπα “όχι, δεν θέλω”, με επιβλητικό τρόπο και αυτό τους μπλόκαρε λίγο. Μετά μου είπαν “μην φωνάζεις” και αποπειράθηκαν και οι δύο να με βιάσουν. Προσπάθησαν να μου κατεβάσουν την κουβέρτα, να μου αγγίξουν το στήθος και τους είπα “όχι, δεν θέλω”.

Απέτρεψα τον βιασμό δύο φορές από τον έναν και μια από τον άλλον», λέει η 36χρονη η οποία αφού γλίτωσε τον βιασμό είδε τον έναν από τους δύο Σομαλούς να επιστρέφει και να της ανοίγει με τη βία το στόμα αναζητώντας τη «λεία» του ακόμη και πάνω της…

«Πήραν 1.005 ευρώ που είχα στο σπίτι, το ρολόι μου και μια τσάντα. Ξεκίνησαν να φύγουν επειδή βρήκαν τα χρήματα. Πριν φύγουν, όμως, και ενώ είχαν πάρει τα λεφτά, ο ένας ήρθε στο δωμάτιο, μου έπιασε το πηγούνι και μου άνοιξε το στόμα για να δει αν έχω χρυσό δόντι για να το ξεριζώσει», αναφέρει το θύμα των δύο Σομαλών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας , μετά την περιγραφή που έδωσε η 36χρονη συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη, το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, 20χρονος αλλοδαπός από την Σομαλία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και απείθεια, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της 29-2-2024, οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τα κοσμήματά της.

Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Η Αστυνομία κατάφερε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, να ταυτοποιήσει τους δράστες. Την Κυριακή εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, ενώ συγκλονίζει και η μαρτυρία του θύματος, που αναγνώρισε τον έναν δράστη από φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook