Ληστές εισέβαλαν με …μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι αλλά με την εισβολή «έσκασαν» δακρυγόνα κι έφυγαν κακήν κακώς

Κινηματογραφική απόπειρα ληστείας τα ξημερώματα, στο Καπανδρίτι. Οι επίδοξοι ληστές μπήκαν με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην είσοδο του καταστήματος.


Ωστόσο ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφαλείας ρίψης καπνογόνου, και οι διαρρήκτες αποχώρησαν με άδεια χέρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο κέντρο του Καπανδριτίου. Οι δράστες αρχικά έκλεψαν μία μπουλντόζα από ανοιχτό χώρο στο Μαρκόπουλο και μετά διήνυσαν μια απόσταση περίπου 7 – 8 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στο κατάστημα. Στη συνέχεια απομάκρυναν ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κοσμηματοπωλείο. Συγκεκριμένα έσπασαν το τζάμι του οδηγού, έλυσαν το χειρόφρενο και με άλλο αυτοκίνητο το έσπρωξαν προκειμένου να μπορέσουν με τη μπουλντόζα να μπουν μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Για κακή τους τύχη, οι επιχειρηματίες είχαν ένα σύστημα καπνού, το οποίο ενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έσπασαν τα τζάμια με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν με άδεια χέρια.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα καπνογόνα απελευθέρωσαν καπνό, επί της ουσίας «τύφλωσαν» τους δράστες και το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν την προσπάθεια τους στη μέση. Δεν κατάφεραν να αρπάξουν ούτε κοσμήματα, ούτε ρολόγια, ούτε φυσικά το χρηματοκιβώτιο, το οποίο προφανώς ήταν ο μεγάλος τους στόχος.


Στο κατάστημα υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές καθώς έχουν γκρεμίσει την κεντρική είσοδο, τη γυάλινη πρόσοψη και τις βιτρίνες μέσα στο μαγαζί.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού βρίσκονται στο σημείο, έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας, επιχειρούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο των δραστών και φυσικά να τους ταυτοποιήσουν καθώς έχουν διανύσει μια μεγάλη απόσταση. Εκτιμούν ότι είναι περίπου 4 με 6 τα άτομα τα οποία επιχείρησαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook