Μπίκοφ: Παρέμβαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τον γιατρό που ήθελε να κατεβάζει το μαγιό της
Δύο ημέρες μετά την καταγγελία της πρώην αθλήτριας του πόλο Μάνιας Μπίκοφ για σεξουαλική παρενόχληση η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) έβγαλε ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός και θα συνδράμει με την παροχή νομικής υποστήριξης σε περίπτωση που η ίδια θελήσει να πάει την υπόθεση της στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την Μάνια Μπίκοφ, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος της τηλεφώνησε σχετικά με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της και της κάλεσε στην ομοσπονδία όπου και ακολούθησε πολύωρη συζήτηση, με τον ίδιο, τον Γ.Γ, και την εκτελεστική επιτροπή.
«Δεν σας κρύβω ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έως τη συνάντηση μας και έχοντας στο μυαλό μου την απαράδεκτη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω» γράφει στην ανάρτησή της στο Facebook η πρώην αθλήτρια της εθνικής ομάδας.
Και συνεχίζει:
«Φτάνοντας με τον σύζυγο μου Σπύρο και μετά την πρώτη επαφή, ο Πρόεδρος, πήρε τον λόγο και μου εξέφρασε αμέσως την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας απόλυτα το γεγονός. Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία είναι πλήρως δίπλα μου σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την έκταση που επιθυμώ να δώσω και όσο μακριά κι αν θέλω να το προχωρήσω, ως επίσης παρέχοντας μου νομική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».
Η Μάνια Μπίκοφ δεν θα κινηθεί νομικά κατά του γνωστού ορθοπεδικού αλλά σκοπός της καταγγελίας ήταν «μέσα από την δική μου εμπειρία να δημοσιοποιηθεί μια πραγματικότητα, η οποία συμβαίνει και στον αθλητισμό όπως δυστυχώς και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, να στηρίξω την γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου, να ενθαρρύνω όποιον και όποια έχει υποστεί βία οιαδήποτε μορφής να βρει το θάρρος να μιλήσει αλλά κυρίως να ξεκινήσουν επιτέλους δράσεις από την πολιτεία κ άλλους φορείς ώστε να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλο άνθρωπός σε παρόμοια θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά».
Και καταλήγει:
«Τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να στιγματίσουν τον ίδιο τον αθλητισμό ούτε τα αθλήματα τα οποία υπηρετήσαμε ή υπηρετούμε. Πρέπει όμως σίγουρα κάθε τέτοια ανομη ενέργεια να βγει στην επιφάνεια και να τιμωρηθεί κάθε υπεύθυνος.
Θα ευχαριστήσω λοιπόν δημόσια το ΔΣ της ομοσπονδίας και θα το συγχαρώ για την παραδειγματική αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος».
Ολες οι Ειδήσεις
- Υβόννη Μπόσνιακ: «Όλη μου η ζωή» – Η ανάρτηση για την τρυφερή στιγμή του Αντώνη Ρέμου με την 10χρονη κόρη τους στην Θεσσαλονίκη
- Ο Θοδωρής Μαραντίνης μιλάει για όλους και για όλα στο «AfterDark» στο OPEN
- Μύλος στην Εξεταστική με Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» – «Θα έπρεπε να λέγεστε Πλεύση Λασπολογίας» (βίντεο)
- Eurovision 2026: Το Ισραήλ θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό – Αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία
- Βουλή – Χρ. Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δώρο της μητέρας μου η Ferrari, έχω κερδίσει 25.000 σε λαχεία» (βίντεο)
- Ρίτα Γουίλσον: Έχασε διάφορα αντικείμενα κι έκανε …φανουρόπιτα για να τα βρεί – «Μέσα σε δύο μέρες τα βρήκα»
- Μεγάλα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική: Κλειστοί και πλημμυρισμένοι δρόμοι κέντρο της Αθήνας και τα προάστια – Βίντεο
- Συγκλονιστικά βίντεο: Η ΕΜΑΚ έσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία – Προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην ανατολική Μάνη και στη Ζάκυνθο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook