Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καθώς η κίνηση απογειώνεται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, εχθές, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, σχεδόν 60 χιλιάδες αυτοκίνητα (32.500 από την Αθηνών- Κορίνθου και 27.374 από την Αθηνών – Λαμίας).

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται από χθες η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Στην Αττική Οδό παρατηρούνται σήμερα καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30΄από Πεντέλης έως Μεταμόρφωση (έξοδος για Λαμία).

Εκτός από την Αττική Οδό, κίνηση παρατηρείται και στη Λεωφόρο Αθηνών από το Δαφνί μέχρι τα Διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο.

Στα πούλμαν που αναχωρούν για την Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού δεν πέφτει καρφίτσα.

Αυξημενη η κίνηση και στα λιμάνια
Σήμερα από Πειραιά για Κυκλάδες αναμένεται να διεξαχθούν 6 δρομολόγια με πάνω από 3 χιλιάδες επιβάτες.
Από Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 3 δρομολόγια με 2.600 επιβάτες και από Λαύριο άλλα 3 δρομολόγια με 1000 επιβάτες.

* Χθες (Παρασκευή) από Πειραιά για Κυκλάδες έφυγαν 12.589 επιβάτες με 12 δρομολόγια και για Αργοσαρωνικό 6214 επιβάτες με 26 δρομολόγια.
* Από Ραφήνα διεξήχθησαν 6 δρομολόγια και ταξίδεψαν 4919 επιβάτες και από Λαύριο άλλα 6 δρομολόγια και ταξίδεψαν 1469 επιβάτες.

«Οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στα ξενοδοχεία και στα δωμάτια της βασίλισσας του καρναβαλιού, στην Πάτρα με τις τιμές να κυμαίνονται από 100 ως 180 ευρώ για μια διανυκτέρευση».

«Υπάρχουν κάποια λίγα δωμάτια ακόμα, όποιος σκεφτεί τελευταία στιγμή να έρθει καλώς να έρθει ευτυχώς ο καιρός είναι καλός και θα περάσουμε ωραίο καρναβάλι και φέτος», είπε στο MEGA ο Ηλίας Μεντζελόπουλος μέλος ΔΣ ξενοδόχων Αχαΐας.

Το τριήμερο της αποκριάς είναι η ευκαιρία για απόδραση στην εξοχή χιλιάδων εκδρομέων με τα αυτοκίνητα τους.

Μέτσοβο
Παρέλαση καρναβαλιού και αποκριάτικο γλέντι επιφυλάσσει στους επισκέπτες του και το γραφικό Μέτσοβο.

Στη βόρεια Ελλάδα, η καρδιά του καρναβαλιού «χτυπά» και φέτος στην Ξάνθη. Οι πλούσιες εκδηλώσεις προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες με τις πληρότητες στα καταλύματα να αγγίζουν το 90% και τις τιμές ανά διανυκτέρευση να κυμαίνονται από 100 ως 200 ευρώ.

«Σάββατο και Κυριακή οι πληρότητες μόνο για δύο διανυκτερεύσεις Οι ανάγκες είναι περισσότερες τα οικονομικά είναι λιγότερα η νεολαία που δίνει το κέφι και τη ζωντάνια οι μισοί έχουν φύγει έξω κι οι άλλοι μισοί παλεύουν να βρουν την τύχη τους», είπε η Αθανασία Κοψαλίδου, πρόεδρος ξενοδόχων Ξάνθης.

Ρέθυμνο
Ένα καρναβάλι με κρητικές καντάδες ξεκίνησε στο Ρέθυμνο και θα κορυφωθεί την Κυριακή με παρέλαση αρμάτων.
Τα σοκάκια της παλιάς πόλης θα πλημμυρίσουν απόψε με μελωδίες από λύρες, λάουτα και μαντολίνα που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στα μονοπάτια της κρητικής παράδοσης.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αγγίζει το 90%.

«Το Ρέθυμνο είναι φιλόξενο και περιμένει τον κόσμο να περάσει εδώ όμορφα να του δώσουμε χαμόγελο να του δώσουμε αισιοδοξία που όλοι μας το έχουμε ανάγκη», είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Τσάκωνας.
Με πληρότητες που ξεπερνούν το 80 % είναι οι περισσότεροι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας, ωστόσο, οι περισσότεροι εκδρομείς της τελευταίας αποκριάς περιορίζουν, όπως φαίνεται, τις διανυκτερεύσεις για να περιορίσουν τα έξοδα τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook