Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εκκενώσουν την Σχολή Θετικών Επιστημών που τελεί υπό κατάληψη.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης καθώς άτομα φέρονται να επιχείρησαν να παραβιάσουν τις λαμαρίνες στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

Η αστυνομία προχώρησε σε  πάνω από 40 προσαγωγές μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν στις εισόδους και εντός του ΑΠΘ, προσπάθησαν να εκκενώσουν τη Σχολή Θετικών Επιστημών που τελεί υπό κατάληψη. Οι φοιτητές τοποθέτησαν θρανία στην είσοδο του κτιρίου για να τους εμποδίσουν.

Τα άτομα που φέρονται να επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες φαίνεται να είχαν κρυφτεί μετά εντός της Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε επέμβαση εντός της Σχολής για να τους εντοπίσει.
Η Σχολή Θετικών Επιστημών τελεί υπό κατάληψη εδώ και αρκετές εβδομάδες με αφορμή το νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ομάδα ατόμων που βρίσκεται εντός της Σχολής Θετικών Επιστημών, έχει βγει στην είσοδο της ΣΘΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus.
Όταν η Αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΑΠΘ, στην οδό Εθνικής Αμύνης, επικράτησε μικροένταση με τα άτομα να αρνούνται αρχικά να αποχωρήσουν από το σημείο.

Φωτογραφία – βίντεο : thestival.gr /thesstoday.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook