Στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού δίνουν το παρών πολλοί ηθοποιοί που θα καταθέσουν ως μάρτυρες.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενο για βιασμό του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο, τον οποίο είχε καταγγείλει η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου πέρυσι, όταν άνοιξε το ελληνικό #metoo και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ηθοποιού ο βιασμός της φέρεται να έγινε τον Ιούλιο του 2010 μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου σε ερημικό πάρκινγκ.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται αρκετοί ηθοποιοί προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες είτε υπέρ της καταγγέλλουσας είτε υπέρ του κατηγορουμένου. Ανάμεσα τους μάρτυρες που θα καταθέσουν υπερ της καταγγέλλουσας είναι η Μαρκέλα Γιαννάτου, η Μαρία Τζομπανάκη, η Ιρένε Τροστ, ενώ αναμένεται να προσέλθει για να καταθέσει και η Κατερίνα Διδασκάλου. Από την πλευρά του σκηνοθέτη δηλώθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης μεταξύ άλλων οι Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κόλασης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης.

«Αρνούμαι παντελώς όλη την κατηγορία» είπε ο κ. Κωστόπουλος όταν κλήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τοποθετηθεί επί του αδικήματος για το οποίο δικάζεται, θέση την οποία έχει υποστηρίζει εξ αρχής μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών , ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για συναινετικό σέξ.

Ο 58χρονος σκηνοθέτης κάθεται στο εδώλιο έπειτα από μήνυση της ηθοποιού, η οποία και καταθέτει στο δικαστήριο Η Έλενα Αθανασοπούλου υποστηρίζει ότι η γνωριμία της με τον Κ. Κωστόπουλο έγινε το 2009 στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τον χώρο της υποκριτικής. Ωστόσο, στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, όταν ο σκηνοθέτης της πρότεινε να βγουν για φαγητό και στη συνέχεια να συναντήσουν την κοινή τους παρέα σε κλαμπ, εκείνος τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η ηθοποιός.

«Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και επανήλθαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση» ανέφερε στη μήνυσή της η ηθοποιός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook