«Δεν ξέρω αν θα είχα το κουράγιο να τον καταγγείλω αν δεν είχε μεσολαβήσει το metoo και η Μπίκα», είπε η ηθοποιός για τον βιασμό της.

Με την κατάθεση της Έλενας Αθανασοπούλου ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς “Σασμός” Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ηθοποιού.

Ο βιασμός σύμφωνα με την καταγγελία της είχε γίνει το 2010 όταν ήταν 21 ετών αλλά η καταγγελία της έγινε πέρυσι λίγο μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι περιπτώσεις κακοποιήσεις του ελληνικού metoo.

Από την πλευρά του  ο Κώστας Κωστόπουλος , από την αρχή αλλά και σήμερα στο δικαστήριο αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε συναινετικό σέξ.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε με λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον γνωστό τηλεοπτικό σκηνοθέτη, στο αυτοκίνητό του, πριν από 14 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010. Βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με την καταγγελία της, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να της είχε ρίξει κάτι στο ποτό και να έχασε τις αισθήσειςτης .

Το φερόμενο θύμα κατέθεσε πως είχαν γνωριστεί στο πλαίσιο της δουλειάς με τον σκηνοθέτη και έβγαιναν σε κοινές παρέες. Το επίμαχο βράδυ είχαν βγει οι δυο τους για φαγητό και στη συνέχεια θα έβρισκαν μια κοινή τους παρέα σε άλλο μαγαζί.

«Λίγο μετά την ονομαστική μας εορτή ο κ. Κωστόπουλος μου είπε να δειπνήσουμε και μετά να πάμε στο Ακρωτήρι να βρούμε την κοινή μας παρέα. Εγώ πήγα γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και θεωρούσα ότι ίσως μου έκανε κάποια επαγγελματική πρόταση. Πήραμε δυο μπουκάλια κρασί και άρχισα να νιώθω μια πρωτόγνωρη ζαλάδα, που δεν είχα ξανανιώσει και ζήτησα να φύγουμε. Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου να είναι από πάνω μου, να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς καμία συναίνεση. Λόγω της βιαιότητας της πράξης ξύπνησα. Αυθορμήτως άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω, έντρομη, κλαίγοντας. Εκείνος δε σταμάτησε και συνέχισε. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου, επειδή ήμουν παρά πολύ έντονη» περιέγραψε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Που βρισκόσασταν;

Έλενα Αθανασοπούλου:  Ήταν σκοτεινά, θυμάμαι μόνο σαν εικόνα το allou fun park. Νομίζω ήταν πάρκινγκ. Ήταν σκοτάδι, φοβόμουν κι εκείνος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει σε κάποιον δικό μου. Μόνο σ εκείνον μπορούσα να απευθυνθώ, ήμουν στην ανάγκη του. Τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διαδρομή του ούρλιαζα. Με άφησε κι έφυγε. Έμεινα για λίγο έξω από το μαγαζί να ηρεμήσω. Βρήκα την τότε φίλη μου Χρύσα Δρακάκη και της είπα έπειτα από λίγο να φύγουμε. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι έχει συμβεί, ένιωθα τεράστια ντροπή. Της είπα ότι είχα πιει λίγο παραπάνω και να φύγουμε.

Η μάρτυρας περιέγραψε ότι το επόμενο πρωί δέχτηκε μήνυμα από τον φίλο του σκηνοθέτη και σεναριογράφο σχετικά με το αν θα πάει στην αστυνομία. «Του είπα πως όχι, και να μη με ενοχλήσει ξανά. Έκτοτε δεν μιλήσαμε ποτέ. Εγώ είχα πει σε κάποιες κοπέλες να τον προσέχουν. Αν δεν υπήρχε το κίνημα me too αυτό θα το είχα πάρει στον τάφο μου. Όταν έγινε το me too, περίμενα να ακούσω το όνομα του. Δεν το άκουσα, αλλά όταν είδα τη Γεωργία Μπίκα να καταγγέλλει το βιασμό της, είπα ότι θα το κάνω κι εγώ, αφού μπορεί ένα τόσο νεαρό κορίτσι».

Η μάρτυρας είπε ότι δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν της έριξε κάτι στο ποτό ο κατηγορούμενος, αλλά σημείωσε πως δεν το θεωρεί «απίθανο».

Η ηθοποιός εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους δεν κατήγγειλε το 2010 τον σκηνοθέτη. «Ήμουν 21 ετών, ήμουν στην αρχή της καριέρας μου σκέφτηκα ότι δε θα μπορούσα να πάω στη Αστυνομία. Ο κ. Κωστόπουλος ήταν καταξιωμένος και ήταν τότε 45 ετών. Η ντροπή μου ήταν μεγάλη. Αν το μάθαινε ο πατέρας μου δεν ξέρω τι θα έκανε, θα έχανα τη δουλειά μου» είπε η καταγγέλλουσα και ανέφερε πως μετά την κακοποίησή της από τον σκηνοθέτη τον συνάντησε ξανά στο «Ακρωτήρι», μαγαζί στο οποίο, όπως ανέφερε, συνέχισε να πηγαίνει.

«Εγώ είχα πει σε κάποιες κοπέλες να τον προσέχουν, μέσα μου όμως το είχα θάψει. Αν δεν γίνονταν το κίνημα metoo θα το είχα πάρει στο τάφο μου. Εκείνος με είχε πλησιάσει και μου είχε πει να μη λέω σε άλλα άτομα ότι είναι πέφτουλας. Τον είδα ξανά άλλη μια φορά στο Villa Mercedes. Πήγαινα εκεί γιατί γίνονταν κάποια συγκεκριμένα πάρτι. Μπορεί να πήγαινα και να ήμασταν στο ίδιο χώρο αλλά δε κάναμε παρέα. Τον Βαζάκα τον είδα το 2016 και δεν του μίλησα. Το καλό ήταν ότι μετά και οι δύο φύγανε από Αθήνα. Ο κ. Κωστόπουλος έκανε σίριαλ στην Κύπρο νομίζω» ανέφερε στην κατάθεσή της η κυρία Αθανασόπουλου, υποστηρίζοντας ακόμη ότι είχε μιλήσει και άλλες γυναίκες ηθοποιούς ανάμεσά τους και η Κατερίνα Διδασκάλου η οποία όπως είπε έδειξε να ξέρει το ποιον του κατηγορούμενου και προτίθεται να καταθέσει στη δίκη του.

Μάλιστα, η καταγγέλλουσα μετέφερε στο δικαστήριο και μαρτυρία άλλης κοπέλας από την Κύπρο, συνεργάτιδας του κατηγορούμενου, η οποία της είπε ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Πρόεδρος: Έχετε αντίληψη για άλλες καταγγελίες;
Έλενα Αθανασοπούλου: Έμαθα για μια κοπέλα που είχε μίσος απέναντι του. Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί της. Της είπα ότι θα σου καταθέσω τη προσωπική μου εμπειρία και εκείνη αμέσως μου είπε «για τον Κωστόπουλο μιλάς; Τον θεωρώ βιαστή» μου είπε και μου ανέφερε ότι είχε μια σεξιστική συμπεριφορά. Η κοπέλα αυτή δεν εκλήθη στη δίκη αν και έχει καταθέσει στη προανάκριση. Αυτό ήταν πριν φτάσω στην Εισαγγελία. Είχα μάθει και για την κυρία Μαρκελα Γιαννάτου. Είχα μάθει πως και εκείνη είχε δεχθεί κάτι άσχημο από τον Κωστόπουλο. Και μου είπε θα καταθέσει.
Εισαγγελέας: Θυμάστε πως βρεθήκατε στην πίσω θέση του οχήματος του κατηγορούμενου; Πως βρήκατε από το μαγαζί;
Έλενα Αθανασοπούλου: Δεν έχω εικόνα για μένα σταμάτησε ο χρόνος, προφανώς βγήκα υποβασταζομενη. Εγώ ξύπνησα πίσω στο αυτοκίνητο του κ. Κωστόπουλου και τον βρήκα πάνω μου. Ήμουν με ανεβασμένη τη φούστα μου και μου έλειπε το εσώρουχο. Εκείνος είχε κατεβάσει το παντελόνι του…. Ούρλιαζα για να τον σταματήσω. Του είπα να με πάει στο «Ακρωτήρι», γιατί εκεί θα ένιωθα ασφαλής με άλλους ανθρώπους δεν ήθελα να με πάει σπίτι.
Εισαγγελέας: Εκεί δεν ήταν και οι φίλοι του; Ήταν κάτι σαν λιοντάρι όπως λέτε και του είπατε να «πάμε στους φίλους μας»;
Έλενα Αθανασοπούλου: Ήθελα ασφάλεια, ήμουν σε αμόκ….
Εισαγγελέας: Δε νιώσατε εκεί τη ανάγκη να πείτε σε κάποιον κάτι;
Έλενα Αθανασοπούλου: Όχι ένιωθα βρώμικη και τώρα για μένα είναι ντροπιαστικό όλο αυτό. Έχω περάσει μέχρι να φτάσω εδώ από πολλά σκοτάδια. Αν το έλεγα στη κυρία Δρακάκη μπορεί να το μάθαιναν και άλλοι δεν ήθελα να ξέρουν πριν αποφασίσω.
Εισαγγελέας: Πώς σας βοήθησε το metoo;
Έλενα Αθανασοπούλου: Είναι αποτρόπαιες πράξεις αυτές που πρέπει να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται, σου κατακρεουργούν τα όνειρα.
Εισαγγελέας: Και τότε (το 2010) δε θα έπρεπε να καταγγέλλονται;
Έλενα Αθανασοπούλου: Ναι. Ακόμη όμως και σήμερα εγώ μερικές φορές λέω γιατί το κατήγγειλα….
Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι συνεχίζατε να διασκεδάζετε μετά το βιασμό που καταγγείλατε…
Έλενα Αθανασοπούλου: Όχι, κλείστηκα ένα μήνα στο σπίτι και δεν έβγαινα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook