Ο πιλότος του F-16 ήταν στη θάλασσα επί μιάμιση ώρα και μάλιστα κάτω από αντίξοες αυνθήκες, μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον διασώσουν.

Συγκίνηση και χαρά έφερε η είδηση πως σώθηκε , ο 29χρονος πιλότος Παναγιώτη Αποστολάκης, όταν το F-16 Block 52 κατέπεσε κοντά στο νησάκι Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου.

Ο χειριστής του μαχητικού F16 το εγκατέλειψε, όταν διαπίστωσε πρόβλημα στον κινητήρα , με το εκτινασσόμενο κάθισμα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια άσκησης

Ο 29χρονος πιλότος, που κατάφερε να σωθεί χάρη στην ψυχραιμία του, είναι Τρικαλινός.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ο Παναγιώτης Αποστολάκης έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του, να διαμένει στα Τρίκαλα.

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε. «Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Trikalanews.gr, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.


Να σημειωθεί ότι ο ίδιος καθώς και οι γονείς του μένουν στη Λάρισα.

Ο πιλότος μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η αξονική και η μαγνητική βγήκαν καθαρές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί εκτιμούν πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Ωστόσο θα παραμείνει νοσηλευόμενος τουλάχιστον για ένα 24ωρο για προληπτικούς λόγους. Ο ίδιος είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση ενώ στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η σύζυγός του ενώ αναμένεται να φτάσει στο νοσοκομείο και ο πατέρας του.

Το χρονικό 

Λίγο μετά την 13:30 το μεσημέρι «πάγωσαν» στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), όταν ένα F-16 Block 52 κατέπεσε.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας διάσωσης. Οι πρώτες πληροφορίες ήταν καθησυχαστικές, καθώς από το αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Λάρισα σε σχηματισμό 4 ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA κάποια στιγμή o πιλότος διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του έχει κράτημα και συνεπώς δεν δούλευε καλά κι έσβησε. Στην συνέχεια ο πιλότος έκανε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να τον επανεκκινήσει, κι αφού επέτυχαν όλες τότε ενημέρωσε ότι εγκαταλείπει το αεροσκάφος και την προσθαλάσσωσή του να γίνεται με επιτυχία.

Μάλιστα, βρισκόταν επί μιάμιση ώρα στη θάλασσα ανοιχτά του νησιού Ψαθούρα, μεταξύ Αλοννήσου και Χαλκιδικής μέχρι να διασωθεί. Στις 15:02 και έπειτα από 89 λεπτά που πάλευε με τα κύματα, ο χειριστής του πολεμικού αεροσκάφους εντοπίστηκε και περισυνελέγη από ελικόπτερο Super Puma.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, πατέρας του πιλότου F-16, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Τώρα πάω από Λάρισα Αθήνα να δω το παιδί μου. Σε επικοινωνία που είχαμε μου είπε πως είναι καλά αλλά δεν είχα καλό σήμα και δεν ξέρω κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook