Ένοχη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ίδιου παιδιού.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στη κατηγορούμενη: «Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση», με την Πισπιρίγκου να απαντά «την έχω ασκήσει ήδη» εμφανώς εκνευρισμένη.

Η 35χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, στις 29 Ιανουαρίου 2022

Μετά από διαδικασία 16 μηνών, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 35χρονη κατηγορουμένη μητέρα, για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της με την χορήγηση κεταμίνης, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης στις 11 Απριλίου 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρο και τετραπληγικό το παιδί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση – «καταπέλτη» που της εισαγγελέωςς της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, που είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

Την έκπληξη του για την απόφαση εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης , Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως πρόκειται για δικαστική πλάνη.

«Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί απο την αρχή απο συναδέλφους, ότι η κ. πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Το έβλεπα σε 98 δικασίμους. Είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της δικαιοσύνης, σέβομαι την κρίση της δικαιοσύνης» είπε ο κ. Κούγιας.

«Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη… Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό… Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή… Δεν μας ενδιέφερε η μείωση της ποινής, αλλά η ομόφωνη αθώωση. Περιμένω με νομική αγωνία την καθαρογραφή της απόφασης, να δω το σκεπτικό και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε η απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Δείτε εικόνες από την μεταγωγή της  σήμερα στο δικαστήριο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook