Η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική και ο Ιταλός συνελήφθη μετά από σήμα της Ιντερπόλ.

Ο Ιταλός που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου στη Βάρκιζα από άνδρες της ΕΛΑΣ. φέρεται να ανήκει σε εγκληματική οργάνωση που διέθετε δεξαμενόπλοια και μέσω ναυτιλιακών εταιριών δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών .

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας κατοικούσε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη, ενώ κινούνταν με πλήθος πανάκριβων αυτοκινήτων.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook