Και από Μάρτη καλοκαίρι που λέει και η παροιμία με τον καιρό τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη να θυμίζει …Ιούνιο.

Θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς και από Δεύτερα θα αγγίξουν τους 30 -31 βαθμούς Κελσίου , προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στις αναρτήσεις τους.

Τα δυσάρεστα όμως είναι ότι εκτός από τη ζέστη που σε τέτοιες θερμοκρασίες είναι καλοδεχούμενη απο την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε και αφρικανική σκόνη που είναι και βλαβερή για την υγεία μας.

Πιο αναλυτικά :
Κλεάρχος Μαρουσάκης: Νέα επίθεση της Αφρικής
«Ένα νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης – σκόνης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας με τον Μάρτη στο τελείωμά του να θέλει να θυμίσει κάτι από Ιούνη επαληθεύοντας την λαϊκή παροιμία που μας λέει “και από Μάρτη καλοκαίρι“» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Και πώς να μην μιλάμε για καλοκαίρι όταν τα θερμόμετρα τις επόμενες ημέρες φτάσουν ή και ξεπεράσουν τους 30° βαθμούς κελσίου. Και αν σε αυτή την παράμετρο προσθέσουμε και την αφρικανική σκόνη, τότε καταλαβαίνουμε το δύσκολο της όλης κατάστασης» προσθέτει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
«Πρωτόγνωρο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε μιας και στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, μη φυσιολογικό όμως σαφώς και είναι, πόσο μάλλον όταν αποτελεί και συνέχεια μιας διαρκούς μη φυσιολογικής κατάστασης που ζούμε καιρικά εδώ και αρκετούς μήνες.
Τι να πρώτο – θυμηθούμε τα πασχούγεννα, τους εκατοντάδες τόνους νερού με το καλημέρα του φθινοπώρου, τις κατά μέσο όρο πάνω από τα φυσιολογικά μέγιστες θερμοκρασίες εδώ και αρκετούς συνεχόμενους μήνες, τη με διάρκεια ξηρασία σε πολλές περιοχές…» αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει αλλά και τους χάρτες που συνοδεύουν την ανάρτησή του, ομαλοποίηση του καιρού αναμένεται από Τετάρτη.

«Ήπιος χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι»
«Πάντως για να μην μας συνεπαίρνουν οι ακρότητες του καιρού και φτιάχνουμε σενάρια για καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις, αξίζει να επισημάνουμε ότι η πορεία του χειμώνα ή του φθινοπώρου κτλ δεν συνδέονται με την πορεία των εποχών που θα ακολουθήσουν. Δηλαδή ήπιος χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο. Τουλάχιστον επιστημονικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο».

«Να θυμίσουμε τον βαρύ Μάρτιο του 1987 και τους φονικούς καύσωνες που ακολούθησαν. Άρα γιατί ο ανύπαρκτος φέτος χειμώνας να αποτελεί στοιχείο για κάποιους ότι έρχεται βαρύ καλοκαίρι; Και αυτό ως απάντηση στον ισχυρισμό κάποιων που λένε από τον χειμώνα που βιώσαμε φέτος καταλαβαίνουμε πόσο βαρύ θα είναι το φετινό καλοκαίρι».

Κολυδάς: Την Κυριακή θα έχουμε 24 ,26 έως 28 βαθμούς Κελσίου και από Δευτέρα 30-31

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανήρτησε στο Twitter χάρτες που αποτυπώνουν θερμοκρασίες για τα επόμενα 24ωρα.

«Στον πρώτο χάρτη απεικονίζονται οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών από τις κανονικές τιμές στην επιφάνεια και στον δεύτερο χάρτη οι θερμοκρασίες επιφανείας.

Οι δείκτες επικινδυνότητας για πυρκαγιές δεν είναι μεγάλοι λόγω και της απουσίας ενισχυμένων ανέμων στην επιφάνεια . Πάντως λίγο προσοχή από μέρους μας, καλό είναι να υπάρχει …

Για την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές θα έχουμε 24 με 26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 28 βαθμούς. Τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν θερμοκρασίες από 25 βαθμούς και πάνω, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 30-31 βαθμοί . Την Τρίτη θα έχουμε πτώση στα δυτικά, ενώ τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη 30 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook