Με την κόρη της θα ξανασμίξει η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά την αποφυλάκιση της σήμερα.

Επί 18 μήνες παρέμενε κλεισμένη στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι, αποφυλακίστηκε και πλέον υπόσχεται ότι για αυτήν και την οικογένεια της, ξεκινάει μια νέα ζωή.

Μετά από σχεδόν 18 μήνες εγκλεισμού η πόρτα της ελευθερίας ανοίγει ξανά. Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό βγαίνει από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και χάνεται στην αγκαλιά της μεγάλης κόρης της.

Η 38χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών καθώς αθωώθηκε από τη βαριά κατηγορία της μαστροπείας καθ καταδικάστηκε μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

Στην πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού την περίμεναν με αγωνία τα ενήλικα παιδιά της και ο σύζυγος της.
«Σίγουρα αισθάνεται δικαιωμένη, την πιστέψανε σκύψαμε πάνω της και πρωτίστως σκύψανε πάνω σε αυτό το παιδί που έλεγε την αλήθεια», είπε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Η μητέρα πλέον επιθυμεί να ενώσει ξανά την οικογένεια της, μαζί και το 13χρονο κορίτσι που έζησε στα χέρια των κακοποιητών της τον απόλυτο εφιάλτη.

Στη φυλακή ο βασικός κατηγορούμενος και ο «Μιχάλης»
Η αυλαία αυτής της πολύκροτης δίκης έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από 41 συνεδριάσεις.

Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 27 έτη για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και για αδικήματα τα οποία ουδέποτε τέλεσε και από την πρώτη στιγμή τα αρνείται, δηλαδή το αδίκημα του βιασμού και της μαστροπείας. Γι΄αυτά ισχύει ακόμα το τεκμήριο αθωότητας, δεν καταλύεται, είναι ζήτημα της ελληνικής ποινικής δικαιοσύνης και κατοχυρωμένο δικαίωμα, θα κριθεί ξανά από το Εφετείο και αυτό προσδοκά, να φανεί η αλήθεια και να ηρεμήσει επιτέλους κι εκείνος και να μπορέσει να σωφρονιστεί για αυτά που παραδέχεται», είπε η Μαρία Κουρτέση, δικηγόρος του 55χρονου κατηγορούμενου.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης και για τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», καθώς το δικαστήριο του επέβαλε πολυετή κάθειρξη 18 ετών κατά συγχώνευση, ενώ απέρριψε και το αίτημα του να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Οι υπόλοιποι 17 καταδικασθέντες σε ποινές από 13 μήνες φυλάκιση μέχρι επτά έτη κάθειρξη αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Εφετείο ενώ, παράλληλα, εκκρεμεί και η δικαστική έρευνα για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις σοκαριστικές καταγγελίες του ανήλικου θύματος, με κατηγορούμενους εννέα ακόμη άνδρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook