Στο Εφετείο και μετά στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή της θα οδηγηθεί η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία που φυγοδικούσε στη Βρετανία.

Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, η οποία εκδόθηκε χθες το βράδυ από τις βρετανικές αρχές, οδηγήθηκε στο Εφτείο, στον εισαγγελέα εφετών αρμόδιο για τις εκδόσεις και κατόπιν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Για την πρώην ανακρίτρια και πρωταγωνίστρια του σκανδάλου του παραδικαστικού κυκλώματος, Αντωνία Ηλία, πρόκειται να εκδοθεί φυλακιστήριο και θα εκτίσει την ποινή της στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Η Αντωνία Ηλία είχε καταδικαστεί ερήμην σε 13 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αφορά την δράση της στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Αντωνία Ηλία είχε διαφύγει στο εξωτερικό από το 2005 εδνώ το 2011 συνελήφθη στην Βρετανία, προφυλακίστηκε αλλά λίγους μήνες μετά το 2012 αφέθηκε ελεύθερη με βραχιολάκι και συνεχώς καθυστερούσε με διάφορες νομικές δικαιολογίες την έκδοση της στην Ελλάδα επί 13 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Έλληνες αστυνομικοί είχαν ταξιδέψει έξι φορές στην Αγγλία για να φέρουν την φυγόδικη πρώην ανακρίτρια στη χώρα. Όμως εκείνη είτε επικαλείτο προβλήματα υγείας είτε προέβαλλε αντιρρήσεις στην έκδοσή της. Αυτή τη φορά όμως εκτός από τους δύο αστυνομικούς που ταξίδεψαν στην Αγγλία στο κλιμάκιο συμμετείχε και γιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αντωνία Ηλία είχε εισαχθεί πάλι σε νοσοκομείο.

Όμως τελικά δόθηκε εξιτήριο και προχώρησε η διαδικασία της έκδοσης με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Εφετείο έπειτα 19 χρόνια, απουσίας της από την Ελλάδα.

H υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος αποκαλύφθηκε το 2005, έφθασε στο ακροατήριο με κατηγορούμενους, δικαστές, δικηγόρους, έναν κληρικό και άλλα πρόσωπα, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά αδικήματα, θεωρήθηκαν μέλη κυκλώματος που έναντι αμοιβής εξασφάλιζε ευνοϊκές αποφάσεις σε κατηγορουμένους. Στην πορεία η πλειονότητα των κατηγορουμένων αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook