Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν για ανθρώπινα υπολείμματα στα χώματα που απομακρύνθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα 300 κυβικά χώματος από τα Τέμπη, έξω από τη Λάρισα, έφθασαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Anubis Coldcase K9 Team, μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά της ομάδας.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών και θα αναζητήσουν για μια ακόμα φορά -καθώς είχαν βρεθεί και στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα βαγόνια στο Κουλούρι- ανθρώπινα υπολείμματα.

Σύμφωνα με το ρεποτράζ του ΣΚΑΙ οι έρευνες έχουν στόχο την ανεύρεση ανθρώπινων ιστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου έχουν μεταφερθεί τα μπάζα από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για ευρήματα.

Σε ό,τι αφορά το δικαστικό κομμάτι μέχρι το Πάσχα αναμένεται να απολογηθούν τόσο τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται όσο και δύο άλλα στελέχη της Hellenic Train. Ο εφέτης ανακριτής περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες για να τις εντάξει στη δικογραφία την οποία αναμένεται να παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι ώστε να οριστεί η δίκη που θα γίνει σε έναν χώρο των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, περίπου στις αρχές του επόμενου δικαστικού έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook