Τα νεκρά κοριτσάκια ανήκαν στην ίδια οικογένεια και η μητέρα τους με τα άλλα δύο παιδιά της, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χίου – Συνολικά 16 οι διασωθέντες

Τρία ανήλικα κορίτσάκια 5, 7 και 10 ετών, ανασύρθηκαν νεκρά στην περιοχή Μαλαντρής των Καρδαμύλων, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλους μετανάστες ναυάγησε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.
Τις σορούς των ανήλικων κοριτσιών, κατάφεραν να περισυλλέξουν πυροσβέστες και λιμενικοί και τις μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Χίου με σκάφος του Λιμενικού, σύμφωνα με το politischios.gr .

Το τραγικό της υπόθεσης ότι και τα 3 κοριτσάκια ήταν αδελφάκια με την μητέρα τους να έχει δασωθεί μαζί τα άλλα δύο της παιδιά και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χίου.

Το ναυάγιο
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε στην περιοχή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος του ναυαγίου, με αποτέλεσμα όσοι διασώθηκαν να ανέβουν στην απόκρημνη περιοχή των Καρδαμύλων και να αναζητήσουν βοήθεια. Τρείς από αυτούς κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις αρχές και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δια θαλάσσης 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 1 ελικόπτερο, που περισυνέλλεξαν τους 13 μετανάστες (οι 3 είχαν εντοπιστεί μία ημέρα νωρίτερα) καθώς και τα 3 νεκρά κορίτσια.
Κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 22 άτομα, κάτι που προκύπτει και από τις μαρτυρίες των διασωθέντων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος.

Πηγή: politischios.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook