«Δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όλα όσα έχουμε δηλώσει» τόνισε απαντώντας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - «Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος»

Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων διαψεύδει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που δήλωσε σήμερα ότι ποτέ δεν τους είπε να απευθυνθούν στην εκκλησία για παρηγοριά σε κάποιες από τις συναντήσεις τους.

«Να αφήσει κατά μέρος τους σχολιασμούς για τα όσα λέγονται στο γραφείο της και να απαντήσει «γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια» καλεί την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η Μαρία Καρυστιανού.

Η Μαρία Καριστιανού σε δηλώσεις στη Lifo, και στο Open υποστηρίζει ότι τα όσα έχει δηλώσει δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας της σημειώνοντας ότι υπήρχαν μάρτυρες κατά τη συνάντηση τους με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Θεωρώ ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το τραγικό έγκλημα των Τεμπών είναι προφανώς ανάξια λόγου όλα όσα σήμερα ειπώθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα ήταν καλύτερο η ‘κορυφή της Δικαιοσύνης’ να αφήνει τους σχολιασμούς για όσα λέχθηκαν στο γραφείο της και να μας πει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια. Θέλω επίσης να αναφέρω στην κυρία Αδειλίνη ότι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όλα όσα έχουμε δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Lifo, η κ. Καρυστιανού.

Και πρόσθεσε ακόμα ότι «ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αντιληπτική μου ικανότητα. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι αρχές της Δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Και σας το δηλώνω ξεκάθαρα: Κάνεις δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Η Μαρία Καρυστιανού απάντησε και μέσω του Open στην Γεωργία Αδειλίνη, με την ίδια να τονίζει ότι «όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με συγγενείς θυμάτων, οι απαντήσεις της εισαγγελέως ήταν να βρουν παρηγοριά στον θεό, ενώ όταν ο πατέρας θύματος Παύλος Ασλανίδης, της έδειξε σε μία από τις συναντήσεις φωτογραφίες από το Κουλούρι -όπου βρίσκονται συντρίμμια των αμαξοστοιχιών και χώματα από το σημείο της τραγωδίας- εκείνη τους απάντησε τι είναι ένα «μικρό, ηθικό θέμα» και ότι τους «καταλαβαίνει και δεν μπορεί να κάνει κάτι». Οι συναντήσεις φαίνεται να ήταν τέσσερις, με την Μαρία Καρυστιανού να είναι παρούσε σε δύο από αυτές. Σε μια από αυτές ήταν και οι αδερφοί Πλακιά, ενώ στις άλλες δύο ήταν ο Χρήστος Κωνσταντινίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.


Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανού, ότι δηλαδή την είχε παραπέμψει να στην εκκλησία, είπε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιανδήποτε συγγενή προσέφυγε σε εμένα σε ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η δικαιοσύνη, τον παρέπεμψα να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook