Έγκλημα και αυτοκτονία, είναι το επικρατέστερο σενάριο για τους θανάτους της μητέρας και του γιού της.

Δράστης της δολοφονίας της 63χρονης μητέρας του φέρεται να είναι ο 36χρονος γιός της ,ο οποίος δεν αυτοπυροβολήθηκε αμέσως αλλά φαίνεται να περιφερόταν ώρες ή και μέρες στο σπίτι στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη μέχρι να στρέψει το όπλο πάνω του και να αυτοπυροβοληθεί βάζοντας τέλος στην ζωή του.

Αυτό φέρεται να είναι το επικρατέστερο σενάριο στην υπόθεση του θανάτου μητέρας και γιού, αν και με βεβαιότητα θα καταλήξουν οι αστυνομικοί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και της βαλιστικής στην καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι τους.

Τα στοιχεία που δείχνουν το 36χρονο να σκότωσε την μητέρα του:
Ο θάνατος της μητέρας προηγήθηκε του γιού, όπως φαίνεται να προκύπτει από ιατροδικαστικά ευρήματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο θάνατος της μητέρας στο σπίτι της Ηλιούπολης φαίνεται ότι επήλθε από τρεις ημέρες έως 12 ώρες πριν τον θάνατο του γιου της, ο οποίος όταν εντοπίστηκε ήταν σε νεκρική ακαμψία.

Σε ό,τι αφορά την μπαλκονόπορτα που βρέθηκε ανοιχτή και είχε κινήσει στην αρχή υποψίες για δολοφονική ενέργεια, οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ήταν απλώς ανοιχτή και όχι παραβιασμένη.

Δεν έλειπε τίποτα από το σπίτι 
Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα στο σπίτι είδαν το χώρο αναστατωμένο και την πόρτα της κουζίνας ξεκλείδωτη (χωρίς σημάδια παραβίασης) και έτσι υπέθεσαν ότι πίσω από τους δύο θανάτους, ίσως υπήρχε το ενδεχόμενο ληστείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από το σπίτι που έμεναν μητέρα και γιος δεν έλειπε τίποτα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο τσακωμού μεταξύ τους.Όπως έχουν πεί οι γείτονες οι τσακωμοί μητέρας και γιού ήταν συχνοί και έντονοι.

Την πυροβόλησε στην καρέκλα, αυτοκτόνησε ώρες αργότερα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 63χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στον κρόταφο καθισμένη στην πολυθρόνα της στο σπίτι τους στην Ηλιούπολη και ήταν κανονικά ντυμένη.

Τα τραύματα του 36χρονου ήταν στο μάγουλο και τη γνάθο, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι μπορεί να ήταν για κάποια λεπτά βαρύτατα τραυματισμένος προτού καταλήξει στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, όπου βρέθηκε νεκρός , καθώς βρέθηκαν και ίχνη αίματος στη διαδρομή.

Έτσι, οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό που εξετάζουν είναι το να πυροβόλησε ο γιος τη μητέρα του, να αυτοπυροβολήθηκε μετά από αρκετή ώρα ή μέρες και να κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Το σενάριο αυτό, «δικαιολογεί» και την ανεύρεση της καραμπίνας σε άλλο σημείο από αυτό που εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα δύο πτώματα.


Υπενθυμίζεται ότι γείτονες των δολοφονηθέντων ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είδαν για τελευταία φορά τον 36χρονο και τη μητέρα του την προηγουμένη Πέμπτη, όμως είχαν αποδώσει την απουσία τους σε τυχαίο γεγονός.

Το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές άνηκε στον πατέρα του 36χρονου, ο οποίος έχει πεθάνει πριν από χρόνια.

Τις απαντήσεις πάντως στο γρίφο, γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της μητέρας και γιου στην Ηλιούπολη, αναμένεται να δώσει η εξέταση της καραμπίνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, η οποία δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί έως αργά το βράδυ.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου νωρίτερα το πρωί, αναφερόμενη στο έγκλημα αυτό, ανέφερε ότι όλα ερευνώνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, σημειώνοντας ότι το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ απαντήσεις αναμένεται να δώσει και η ιατροδικαστική εξέταση των δύο θυμάτων που βρέθηκαν από πυροβόλο όπλο θανάσιμα τραυματισμένα σε διαφορετικό χώρο το καθένα από αυτά. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια, είτε την ύπαρξη κάποιου τρίτου προσώπου μέσα στον χώρο. Επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ανέφερε ακόμη ότι ο χώρος στο σπίτι όπου έμεναν μητέρα και γιος δεν έμοιαζε αναστατωμένος, δεν τον είχαν ψάξει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook