Ως δικηγόρος, ο Διονύσης Γκούσκος είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως του Ειδικού Δικαστηρίου και της ΟΤΕ -Siemens.

Πέθανε χτες 11 Απριλίου, ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ και διακεκριμένος δικηγόρος, Διονύσης Γκούσκος σε ηλικία 75 ετών μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Διονύσης Γκούσκος γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1949 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών.

Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2000, και δεν θέλησε να είναι υποψήφιος έκτοτε, παραιτούμενος κι από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, επανερχόμενος στη δικηγορία.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001 και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Ως δικηγόρος Αθηνών είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως του Ειδικού Δικαστηρίου (1991), των Διοικητών ΔΕΚΟ (1992) των τηλεφωνικών υποκλοπών 1981-1989, της υπόθεσης ΟΤΕ -Siemens (1994-1997), της παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (Siemens 2008).

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 12.00 στο χωριό που γεννήθηκε στα Πηγαδάκια Ζακύνθου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook