Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στον Πειραιά με θύμα έναν 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου και τον καταπλάκωσε.

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτηρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Στο κτήριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά.
Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Θρήνος για τον 31χρονο
Ο 31χρονος αστυνομικός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την κατάρρευση του κτιρίου, έκανε μεροκάματα για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ήταν ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Χθες βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Όπως ανέφεραν άτομα από το περιβάλλον του αστυνομικού, στο παρελθόν εργαζόταν ως σερβιτόρος, διανομέας, όπου είχε και ένα ατύχημα, ενώ τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες.

Καταγόταν από τα Γρεβενά και δεν είχε παιδιά. Κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει στη φρουρά του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook