Η Μαγνησία και η Πάτρα είναι οι περιοχές που ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές - Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πληγούν αρκετές περιοχές της χώρας. To Νότιο Πήλιο δέxτηκε το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας με βροχή και χαλαζόπτωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία εξπρές η οποία ξεκίνησε από το νότιο Πήλιο, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να πλήξει την κεντρική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Ήδη η Μαγνησία επηρεάζεται από το βαρομετρικό χαμηλό και ειδικότερα το νότιο Πήλιο, όπου σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το gegonota.news.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr χιόνισε σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Μέσα σε αυτά και η Οξυά στη Φθιώτιδα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Γαρδικίου Γιάννης Βασιλείου.
Δείτε βίντεο από την ανοιξιάτικη χιονόπτωση:

Χιόνι έπεσε και στο Βελούχι και τον Παρνασσό, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Σε τουλάχιστον έξι περιοχές, όπου το Meteo.gr έχει μετεωρολογικούς σταθμούς, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Μέσα σε αυτές περιοχές του Παρνασσού και το Μαυρολιθάρι Οίτης.

Δυνατή βροχή και στο Νέο Μοναστήρι με 28.8 χιλιοστά και στις υπόλοιπες περιοχές του Δομοκού, όπως και της κεντρικής Θεσσαλίας. Αρκετά πιο μακριά τα 22.6 χιλιοστά που έπεσαν μέχρι αυτή την ώρα στη Στεφάνη Βοιωτίας.
Αναφορικά με τον όγκο του νερού που αναμένεται στην παρούσα κακοκαιρία, η Καρδίτσα μέχρι τις 9:00’ το βράδυ είχε δεχτεί το μεγαλύτερο άνω των 65 χιλιοστών.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net η βροχόπτωση ήταν έντονη στην Καρδίτσα και μέσα σε λίγη ώρα δρόμοι πλημμύρισαν , με το αποχευτικό σύστημα της πόλης να μην μπορεί να διώξει τα νερά. Αυτό είχε ως επακόλουθο σε πάρα πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης τα νερά να λιμνάζουν.

Ισχυρό μπουρίνι σημειώθηκε λίγο μετά τις 19.00 στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στους οικισμούς Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη, σύμφωνα με το tempo24news.gr.

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112
Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4) εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στη Θεσσαλία, και τρεις ακόμη περιφέρειες. Ειδικότερα, το μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το μήνυμα του 112

Live η εξέλιξη του φαινομένου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook