Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 150 άτομα. Για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού έχουν ήδη συλληφθεί. Συγκλονίζει ο πατέρας του: Ήταν θέμα τιμής , είπε για τη σύλληψη τους.

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε 50 συλλήψεις , με τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη ρήψη της φονικής φωτοβολίδας που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό, να είναι ανάμεσα τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί δεκάδες άτομα, ενώ έχουν γίνει πάνω από 50 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ συνεχίζονται, καθώς η δικογραφία, η οποία εκτός από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού αφορά και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας, αναφέρει περισσότερα από 150 άτομα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Συγκλονίζει ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη
«Είναι μια δικαίωση, μια αρχή, είπε, ο χαροκαμένος πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή μετά από νοσηλεία 20 ημερών, χτυπημένος βαριά από τη ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν οι χούλιγαγκ έξκω από το γήπεδο στου Ρέντη.

Μου του είχαν υποσχεθεί οι συνάδελφοι του , είπε ο πατέρας, ήταν θέμα τιμής να τους πιάσουν. Σε ερώτηση να θέλει να τους δεί και τι έχει να τους πεί, απάντησε: «Όχι δεν θέλω να τους αντικρύσω, δεν θέλω να τους βλέπω. Να τιμωρηθούν θέλω όπως τους αξίζει».

Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. δωσε μάχη επί 20 ημέρες να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Παύλος Μαρινάκης: Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν χρόνο, να έχουμε εμπιστοσύνη ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη

Για το θέμα ρωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας πως τέτοιες υποθέσεις χρειάζονται χρόνο, πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται από τη στιγμή που αφορούν στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα από την ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την ελληνική κοινωνία για τα περιστατικά βίας που λάμβαναν χώρα κατά κύριο λόγο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».
Ερώτηση από ΠΑΣΟΚ
Στις 10 Απριλίου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιλένα Αποστολάκη είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονική επίθεση κατά του Λυγγερίδη, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των συμμοριών χούλιγκανς και των διασυνδέσεων τους με το οργανωμένο έγκλημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook