Εκκενώθηκαν προληπτικά σχολεία και οικισμοί στο Ναύσταθμο , καθώς η φωτιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 8, ανατολικά του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης, πιθανότατα από την πλαζ που βρίσκεται εντός της έκτασής του, στην περιοχή της Σούδας.
Εξαιτίας των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Συγκεκριμένα 22 οχήματα με 80 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα πυροσβεστική ελικόπτερο. Επίσης συνδράμουν πολεμικό ναυτικό, υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί περισσότερο ωστόσο μεγάλος αντίπαλός ήταν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιστρατεύτηκαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού. Η Αστυνομία έκλεισε την πρόσβαση προς την Εθνική οδό ενώ στους κατοίκους των Χανίων εστάλη μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Εκκένωση Ναυτικού νοσοκομείου, οικισμού και σχολείων
Λίγο πριν τις 9 το πρωί και εξαιτίας της γρήγορης επέκτασης της φωτιάς οι αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του οικισμού του Ναύσταθμου. Άνδρες της αστυνομίας μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της πυροσβεστικής προχώρησαν στην άμεση εκκένωσή του.

Λίγη ώρα αργότερα, εκκενώθηκε ο παιδικός σταθμός αλλά και το νηπιαγωγείο που βρίσκονται στην περιοχή αλλά και το Ναυτικό νοσοκομείο με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ασφάλεια στο νοσοκομείο Χ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook