Τον ισχυρισμό για το «φακελλάκι-δώρο» στο γιατρό προέβαλε η χήρα του Δημήτρη Καλλιάνου και επιβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ. Ο γιατρός αρνείται και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο για το φακελάκι των 500 ευρώ που φέρεται να δόθηκε ως δώρο, ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητής Αγγειοχειρουργικής.
Με δήλωσή του μέσω των δικηγόρων του ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου υποστηρίζει πως «ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος».

Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος».
«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη έχει ως εξής:
«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση ,υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

«Δώσαμε 500 ευρώ στο γιατρό»
Από την πλευρά της, η χήρα του Δημήτρη Καλλιάνου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς επιβεβαίωσε ότι ο ακρωτηριασμός του συζύγου της έγινε μέσα στο δωμάτιο, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ούτε καν σεντόνια δεν υπήρχαν κι έφερνε η ίδια από το σπίτι της.

Μάλιστα μιλώντας στον ALPHA για το γιατρό που τη διαβεβαίωνε ότι ο σύζυγός της θα έβγαινε από το νοσοκομείο σε λίγες ημέρες, έκανε λόγο για φακελάκι. «Το πήρε ευχαρίστως για να καλυτερεύσει τη ζωή του άνδρα μου. Το αποτέλεσμα είναι ότι τον πέθανε» είπε συγκεκριμένα. Ωστόσο, ο Χρήστος Καλλιάνος διευκρίνισε ότι τα πεντακόσια ευρώ που δόθηκαν στο χειρουργό δεν ήταν φακελάκι, αλλά δώρο για την επέμβαση, αν και, όπως επισήμανε, συνηθίζεται οι γιατροί να μη δέχονται χρήματα ούτε υπό τη μορφή δώρου από οικογένειες συναδέλφων τους.
«Η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη να κάνει ένα δώρο στον γιατρό».

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή (26.04.24) ο Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε μιλώντας στο MEGA και στο Live News ότι «η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη να δώσει ένα χρηματικό ποσό στον θεράποντα γιατρό, σαν δώρο».
Αποκάλυψε δε πως έστειλε μήνυμα στον γιατρό και του ζήτησε να δώσει πίσω στη μητέρα του τα χρήματα, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, με τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής να του απαντά: «ντροπή σου!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook