Από την πόρτα που φεύγουν οι δικαστές από την έδρα φυγαδεύτηκαν οι 6 ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς αγανακτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχους 6 από τους 21 κατηγορούμενους με τις ποινές τους μετά τη συγχώνευση να μην ξεπερνούν τα 5 χρόνια και μάλιστα να μετατρέπονται σε χρηματικές και τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.

Για «ντροπή της Δικαιοσύνης», «ποινές χάδι» και για «ξεφτίλα» έκαναν λόγο οι παριστάμενοι συγγενείς των θυμάτων κάποιοι από τους οποίους κινήθηκαν απειλητικά προς τους κατηγορουμένους και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας. Τελικά, οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές για να φύγουν από την έδρα.

Μάλιστα, ο άνδρας που φέρεται -στο άκουσμα των ποινών- να πέταξε καρέκλα προς τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο, επιβεβαίωσε την πράξη του, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αφήνοντας αιχμές μάλιστα ότι είναι και ο μόνος σε εκείνη τη δικαστική αίθουσα που ανέλαβε κάποια ευθύνη.

“Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη. Κοντοθάνος Άγγελος” έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Άγγελος Κοντοθάνος είναι φίλος του πατέρα που έχασε στο Μάτι τα δίδυμα κοριτσάκια του. Τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν μαζί με τη γιαγιά και τον παππού τους, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook