Για πόλεμο συμμοριών της Greek Mafia, κάνουν λόγο οι αστυνομικοί με τον εντολέα για τις επιθέσεις να είναι έγκλειστος στις φυλακές. Τέσσερις συλλήψεις .

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την έκρηξη βόμβας στο βενζινάδικο στον Πειραιά και στην κάβα στην Καλλιθέα.
Η Ασφάλεια ταυτοποίησε τους δράστες των δύο βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν στις 8 Μαρτίου 2024 στο βενζιν΄δικο στον Πειραιά και και λίγες μέρες μετά στις 11 Μαρτίου στην κάβα στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ‘έχουν οι αστυνομικοί η έκρξη στην κάβα ήταν αντίποινα για την επίθεση στο βενζινάδικο
Από τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας συνελήφθησαν οι δυο άνδρες , 37 χρόνων αλλοδαποί που τοποθέτησαν την βόμβα που εξερράγη στο βενζινάδικο στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά.
Πρόκειται για δυο γνώριμους των αρχών με καταγωγή από την Αλβανία. Κανείς, όμως, από τους δύο δεν αποκάλυψε ποιος ήταν εκείνος που τους έδωσε την εντολή για το χτύπημα.
Στο πρώτο βίντεο από το βενζινάδικο, όπως φαίνεται στο βίντεο του MEGA εργαζόμενος βάζει υγραέριο σε τζιπάκι, μέσα στο οποίο βρίσκονται δυο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.
21 λεπτά μετά τις τρεις ο ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτείται και σπέρνει τον πανικό.
Ο εργαζόμενος κλείνει τα αυτιά του και σκύβει για να προφυλαχθεί μετά τον εκκωφαντικό θόρυβο της έκρηξης και σχεδόν αμέσως τρέχει για να σωθεί.
Από το οστικό κύμα μέρος της μάντρας καταρρέει, ενώ ο οδηγός του μαύρου τζιπ βάζει όπισθεν προσπαθώντας να απομακρυνθεί.
Ένας άλλος πελάτης σώζεται από τύχη, ενώ τα θραύσματα του τσιμεντένιου τοίχου τρυπάνε το όχημα του.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο ένας από τους συλληφθέντες με ειδικό υγρό καθαρίζει την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στην Κάβα της Καλλιθέας ώστε να εξαφανίσει δακτυλικά αποτυπώματα και dna.
Στις 12 Μαρτίου, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο πρατήριο στον Πειραιά, επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα φτάνει μια μαύρη μηχανή με δυο αναβάτες.
Ο συνεπιβάτης αποβιβάζεται μπροστά από μια κάβα. Φορά ανοιχτόχρωμο μπουφάν, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια ενώ δεν βγάζει από το κεφάλι του το μαύρο κράνος.
Τα χεριά του τα έχει καλυμμένα με γάντια και με έναν αναπτήρα ανάβει το φιτίλι του ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού τον οποίο τοποθετεί ακριβώς μπροστά από το κατάστημα.
Δεν υπολογίζει ότι κάποιος ανυποψίαστος πολίτης μπορεί να περάσει από το σημείο. Πυροδοτεί τη βόμβα και αποχωρεί τρέχοντας.

Από την έκρηξη, τόσο η κάβα όσο και πολυκατοικίες της περιοχής θα υποστούν ανυπολόγιστες ζημίες.
Το άτομο που τοποθέτησε την βόμβα συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του ενώ και ο οδηγός της μηχανής εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ.

Και σε αυτή την περίπτωση κάνεις από τους συλληφθέντες δεν αποκαλύπτει ποιος έδωσε την εντολή για αυτό το τυφλό χτύπημα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα είναι απάντηση για τη βομβιστική επίθεση στον Πειραιά, με τις Αρχές να βλέπουν πίσω από αυτά περιστατικά συνέχεια των συμβολαίων θανάτου που σχετίζονται με την Greek Mafia.

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι δράστες της βομβιστική επίθεσης στον Πειραιά
Το MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης έχουν εξασφαλίσει φωτογραφίες των δυο ανθρώπων που συνελήφθησαν για την βομβιστική επίθεση στον Πειραιά. Οι βομβιστές είναι 37 ετών 40 ετών. Την εντολή για τη βομβιστική επίθεση έλαβαν μέσα από τις φυλακές. Ο εντολέας ήθελε υπό τον έλεγχό του το πρατήριο. Είναι γνωστοί στις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών.

Ο βομβιστής στην κάβα της Καλλιθέας είναι 35 ετών, υπαρχηγός γνωστού μέλους της Greek Mafia. Εξετάζεται η εμπλοκή του σε πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στις 23/3.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook