Σημειώνεται πως αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική περίπου 400.000 οχήματα, καθώς τόσα ήταν τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα διόδια για τις γιορτές του Πάσχα. Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια της Κόρινθου και της Αφιδνών.

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την κίνηση στα διόδια των εθνικών οδών να είναι αυξημένη.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, ενώ η κίνηση της επιστροφής των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί αύριο μετά τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, που έδωσε μια μικρή παράταση σε όσους έφυγαν για διακοπές.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τους Αγίους Θεόδωρους μέχρι τα Μέγαρα, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια Ελευσίνας. Αντίθετα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με τα διόδια των Αφιδνών να έχουν αρκετή κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας.
Χθες, Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).
Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται, αλλά ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει αύριο.
Σημειώνεται ότι στην Πατρών – Κορίνθου στο Δερβένι λίγο μετά τις 17:00 η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.
Σημειώνεται πως αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική περίπου 400.000 οχήματα, αφού το διάστημα από Μ. Τετάρτη έως Μ. Σάββατο από τα διόδια της Ελευσίνας έφυγαν 227.089 ΙΧ, από τα διόδια των Αφιδνών 163.162 ΙΧ, σύνολο δηλαδή 390.251 οχημάτων.

Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια για Θεσσαλονίκη

Γεμάτα πλοία & λεωφορεία
Κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά, από τους πρώτους που επέστρεψαν από τα νησιά.

«Επιστροφή και δουλειά τώρα, μέχρι τις επόμενες διακοπές», λένε οι εκδρομείς.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για σήμερα είναι προγραμματισμένες 35 αφίξεις, 15 αφίξεις στο λιμάνι της Ραφήνας και 9 στου Λαυρίου.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% επιστρέφουν τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό.

Η κορύφωση της επιστροφής των εκδρομέων αναμένεται την Τρίτη του Πάσχα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook