Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα .

Επιστρέφουν σήμερα οι εκδρομείς του Πάσχα σε μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών και επικρατεί το αδιαχώρητο σε διόδια και λιμάνια.

Αυτή την ώρα υπάρχει μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και συγκεκριμένα από το Κιάτο, στην Κόρινθο, στους Αγίους Θεοδώρους και τη Νέα Πέραμο κατά τόπους τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες


«Σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα που διέρχονται από τα διόδια της Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Αντίστοιχη εικόνα με κόκκινο στους χάρτες εμφανίζει και η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια της Θήβας.

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας). Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Η κίνηση στα λιμάνια
Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ αναμένονται 20 αφίξεις από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 39 από Αργοσαρωνικό.
Στο λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ. Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Επιστροφή και στη Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια και προς τη Θεσσαλονίκη. Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook