H Προεδρική Φρουρά τίμησε την Ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Φόρεσαν Ποντιακές στολές
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, θέλοντας να τιμήσει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και όσους έμειναν πίσω και χρειάστηκε να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.
Στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς, δύο Εύζωνες, φορώντας, αντί της καθιερωμένης, την ποντιακή στολή, έλαβαν τις θέσεις τους. Στο σημείο βρίσκονταν ποντιακοί σύλλογοι και ποντιακά σωματεία, ενώ ακουγόταν ο ήχος της ποντιακής λύρας.
Νωρίτερα, οι σύλλογοι και τα σωματεία πραγματοποίησαν μνημόσυνο και δοξολογία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ φέτος το σύνθημα είναι «Αν ξεχάσουμε, θα χαθούμε».

Παρά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, θέλοντας να τιμήσει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων που και όσους έμειναν πίσω και χρειάστηκε να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.
Φέτος, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, η κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) έγινε στο κέντρο της Αθήνας , στο Σύνταγμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Το αίτημα για μια ακόμα χρονιά παραμένει προς την Τουρκία: να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που διέπραξε το κεμαλικό καθεστώς σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών. Παρέμεινε όμως και το αίτημα προς την Ελλάδα: να αναλάβει κάθε διπλωματική πρωτοβουλία ώστε να φέρει το θέμα σε διεθνή φόρα και οργανισμούς, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, να ολοκληρώσει τα Μουσεία Προσφυγικού Ελληνισμού που έχουν εξαγγελθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και να ιδρύσει Μουσείο και Κέντρο Μελέτης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το pontosnews.gr το μήνυμα από το Σύνταγμα με κατεύθυνση προς την Άγκυρα ήταν και να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών που μάχονται για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, να αναστηλωθούν και να χρησιμοποιούνται με σεβασμό τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, να ιδρυθούν μνημεία και κέντρα μελέτης της Γενοκτονίας στην περιοχή του Πόντου, να σταματήσει την επιθετική πολιτική ενάντια σε γειτονικές χώρες και την πολιτική persona non grata για όσους επισκέπτονται τον Πόντο ως πατρογονική πατρίδα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Στη δημοσιότητα χιλιάδες αρχεία του Έπσταϊν – Φωτογραφίες με Κλίντον,πρίγκιπα Άντριου, Μάικλ Τζάκσον, Μικ Τζάγκερ και άλλους αστέρες
- Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών: Ανήλικοι μαθητές πουλούσαν κοκαίνη και χασίς σε σχολεία και γήπεδα – Βασανιστήρια για όσους δεν υπάκουαν εντολές – 12 συλλήψεις (βίντεο από την έφοδο της ΕΛΑΣ)
- Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-1: «Απόδραση» με αυτογκόλ για τους «κίτρινους» στη Super League
- «AfterDark»: Ο MenteFuerte καλεσμένος του Θέμη Γεωργαντά – Σάββατο στις 00:45 στο OPEN
- Ζω Καλά»: Καλεσμένη η Χριστίνα Βίδου – Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11.30
- Άγγελος Τσακίρης: Συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Mona Lisa Music Hall
- Πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στο ERTFLIX για τη διεθνή συμπαραγωγή της ΕΡΤ «Η μεγάλη χίμαιρα» – Δείτε το τρέϊλερ
- «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» και στην Ευρώπη: Ταξιδεύουμε σε Ζυρίχη, Λονδίνο και Μόναχο – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook