Την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία, έλαβε ο ΕΦΕΤ

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας βάζει ο ΕΦΕΤ στην εταιρία με τα σχολικά γεύματα που έστειλαν στο νοσοκομείο τους μαθητές στη Λαμία λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Οι συνθήκες που επικρατούν και μετά τη φωτιά δεν είναι κατάλληλες ούτε για τους εργαζόμενους του εργοστασίου είπε  στο STAR o πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

«Αποφασίστηκε να του αρθεί ο κωδικός λειτουργίας, να μην μπορεί να λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας», λέει ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, έκριναν σκόπιμο να αναστείλπυν τη λειτουργία του εργοστάσιου στη Λαμία μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για «Αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων».

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.
Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Το προφίλ της εταιρείας
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μιας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων ομιλιών και συνεδρίων στην Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, στους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας.

Η εταιρεία είχε αναλάβει μεταξύ άλλων τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο – κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείο της Λαμίας με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου καθησυχάζουν τους υπαλλήλους τους και προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τις Αρχές να ελέγχουν τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών Αρχών πέντε υπάλληλοι από τη γραμμή παραγωγής

Υπενθυμίζετια ότι σε 10 σχολικά γεύματα που ελέγχθηκαν από την ΕΟΔΥ, από την παρτίδα των γευμάτων ( μακαρόνια με κιμά) που προκάλεσαν δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές πριν μερικές μέρες , ενοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου
Πέντε υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονταν στη γραμμή παρασκευής και προετοίμασαν τα μακαρόνια κίμα έχουν κάνει ήδη εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ένας από αυτούς μετέδωσε τον ιό του σταφυλόκοκκου που έστειλε στο νοσοκομείο τους μαθητές του δημοτικού.
«Για να το επιβεβαιώσουμε θα πρέπει να έχουμε και τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων και πάλι επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι και σίγουρο αν θα μπορέσουμε αυτό να το συνδέσουμε», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Χρήστος Γεωργίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook