Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πέρασαν από τα χέρια της διευθύντριας της ΔΟΥ και των υπαλλήλων της Εφορίας που εκβίαζαν επιχειρηματίες για φορολογικές τους υποθέσεις.

Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι καθώς η απληστία των εφοριακών γινόταν όλο και μεγαλύτερη και οι εκβιασμοί όλο και πιο σκληροί.

Επιχειρηματίας που κατά δήλωσή του δεν έχει εκκρεμότητες, πήγε στο γραφείο του προϊστάμενου της αστυνομίας, με υπό άκρα μυστικότητα του εξέθεσε τα τεκταινόμενα. Μέχρι και τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα για να μην διαρρεύσει τίποτα θα πουν γνώστες της μεγαλειώδους αστυνομικής επιχείρησής, σύμφωνα με το ρεπορταζ του LiveNews.

«Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στην Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πηραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν «δώσε μας εμάς 20.000€και θα σε ξεχάσουμε», κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.

Από εκεί και πέρα αρχίζει η έρευνα των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν να είναι καταλυτικά για τους εμπλεκόμενους.

Ένα απ αυτά το μπλοκ σημειώσεων της διευθύντριας με τα ποσά και τις εταιρίες τις οποίες εκβίαζαν ή «εξυπηρετούσαν» με το αζημίωτο βέβαια . Οι εγγραφές των ποσών ζαλίζουν : 1000, 2000, 10.000 , 15.000 ευρώ κατά περίπτωση η λεία των εκβιαστών εφοριακών που συνεπικουρούνταν και από κάποιους λογιστές στο “παιχνίδι της διαφθοράς»

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που ακολουθούν σύμφωνα με το LiveNews του Mega, ενώ αξιοσημείωτο είναι η διευθύντρια της Εφορίας χρησιμοποιούσε …αλβανικό κινητό :

Στο πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας να συνομιλεί με τον λογιστή της οργάνωσης. Όπως φαίνεται υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο τους χαλάει τη «μοιρασιά».

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Ο άλλος με εκνεύρισε. Μου λέει «θέλω να πάρω 5 χιλιάδες ευρώ», δεν ξέρω τι θα κάνεις

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ωω

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Πολύ κλάψιμο. Του λέω, συγγνώμη, άμα πάρεις, εγώ τι πρέπει να πάρω, η προϊσταμένη τι θα πάρει από 1.000 ευρώ. Και κάντο παραπάνω. Εντάξει του λέω θα το δω για παραπάνω, άντε να πάρει μέχρι τα 12. Πολύ κλάψα. Τους βάλαμε στο παιχνίδι τώρα αυτό….

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Εντάξει, εσύ υπογράφεις  αλλά και εγώ πες στα έχω φτιάξει. Σου έφτιαξα οικονομικά, επιταγές, όλα.

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Εντάξει τι να πω ρε μωράκι. Δεν μου άρεσε η κλάψα και έχω και έξοδα, ξέρεις

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Του λέω ξέχασέ το αυτό το ποσό. Μου λέει 4 (χιλιάρικα)

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα πάρει 3 και εντάξει. Άμα πάρει 3 αυτός, θα πάρουμε εμείς από 2 δηλαδή;

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Κάνε εσύ την πρόσθεση

-ΑΡΧΗΓΟΣ: 10 δεν θα δώσει;

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Θα σε χρειαστεί και σε άλλη υπόθεση.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Α, δώσε 1 άμα είναι

Σε άλλο ηχητικό ακούγεται η «Αρχηγός» του κυκλώματος, η Προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, να συνομιλεί με τα μέλη της οργάνωσης για το πόσα χρήματα θα πάρουν από τους «πελάτες».

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρε συ, αυτοί έχουν φάει 1,5 εκατομμύριο. Τα κάνανε πως τα κάνανε για να ζητήσουν 15 χιλιάδες φόρο. Εκεί πέρα χτύπησε, στην απληστία τους. Δηλαδή 15 χιλιάρικα τους έλειψαν;

-ΜΕΛΟΣ: Έτσι, γ… τους

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ε ναι, γιατί ήθελαν να ρίξουν και εμάς για ψίχουλα και στην υγειά των κορόιδων

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς;

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Τίποτα, θα φάνε π… και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Προσωρινό 1 εκατομμύριο βγάλε. Τι γαϊδούρια ρε, μου ήρθαν κάτω τους εξήγησα την διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με δύο ελεγκτές. Δώστε παρουσία να υπάρχει μια επαφή. Από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα

Στο τρίτο ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλούν η «Αρχηγός» με άλλο μέλος του κυκλώματος, οι οποίες αναφέρουν ότι υπάρχει μέλος της οργάνωσης που τους εκθέτει.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Η άλλη πάει και παίρνει όσα παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ, με έχει κάνει ρόμπα

-ΜΕΛΟΣ: ώπα ρε…

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πως θα την μαζέψω. Μου τα είπε ένας επιχειρηματίας με ονόματα για να την προσέχω

-ΜΕΛΟΣ: Άλλη φορά πες της να μην ξανά πει σε κανέναν τίποτα. Καλύτερα να έχεις εξασφαλίσει τη θέση σου.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Και ποιόν άλλον;

-ΜΕΛΟΣ: Αν πήγαινες στην Τ… της έχω εμπιστοσύνη. Και η μοιρασιά εκεί που είναι να γίνει σε δύο, θα γίνει σε τρεις. Εσύ το δικό σου θα το παίρνεις ενώ, η άλλη από την μ… που έκανε θα μοιράζεται το ποσοστό της.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Αυτός δεν ξέρει τίποτα, εδώ του κάνω και μαθήματα πώς να συμπεριφέρεται

-ΜΕΛΟΣ: Ναι αλλά είναι καλός όμως, δεν κοιτάει να εκμεταλλευτεί

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι αλλά μπροστά σε άλλους δείχνει την οικειότητα και του λέω «είσαι τελείως χαζός; Υπάρχει λόγος να δείξεις την οικειότητα με τον συγκεκριμένο λογιστή:

-ΜΕΛΟΣ:  Πες του «δεν θέλω να φαίνεσαι καθόλου, θα μιλάς για την περίπτωσή σου και θα φεύγεις»

Αύριο απολογούνται οι κατηγορούμενοι

Αύριο, Παρασκευή, απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμών από εφοριακούς στη Χαλκίδα. Όπως ανέφερε στο MEGA ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της Προϊσταμένης  της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, αύριο θα κριθεί εάν οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι φυγής, τέλεσης ομοειδών αδικημάτων, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και όχι αποδείξεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook