«Δεν το έψαλλαν το παιδί μας» , λένε με πόνο ψυχής και αγανακτισμένοι οι συγγενείς της 17χρονης Νιλολέτας Η σορός της 17χρονης οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό.

Οργή και αγανάκτηση έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία του Μοχού, καθώς η σορός της 17χρονης Νικολέτας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο προχθές Πέμπτη πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ, με απόφαση της τοπικής Μητρόπολης δεν μπήκε καν στην εκκλησία του χωριού προκειμένου να τη “διαβάσει” ο παπάς την ώρα της κηδείας της… που τελικά δεν έγινε καν! Και μάλιστα επρόκειτο , σύμφωνα με το neakriti.gr για απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη, ο οποίος έστειλε έναν απεσταλμένο για να διαπιστώσει ότι η εντολή που έδωσε θα εκτελεστεί κατά γράμμα.

Όπως γράφει το neakriti.gr χθες το βράδυ ένας αντιδήμαρχος και δύο-τρία άτομα από το χωριό προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου , που ωστόσο ήταν ανένδοτοι στο να «διαβαστεί» το άτυχο κορίτσι

Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού, σεβόμενοι τη δύσκολη ώρα, δεν προχώρησαν σε εντονότερες διαμαρτυρίες όπως για παράδειγμα να σηκώσουν πανό κατά του Μητροπολίτη την ώρα της κηδείας, όπως είχαν σχεδιάσει. Ωστόσο οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις για το θέμα στα social media είναι εντονότατες.


Το πρωί του Σαββάτου που θα γινόταν η κηδεία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στον Μοχό, η Μητρόπολη έστειλε απεσταλμένο προκειμένου να επιτηρήσει τον εφημέριο ότι δε θα “διαβάσει” το κορίτσι.

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο κοιμητήριο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε παπάς, καθώς ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε μην τυχόν και δεν τηρηθεί η εντολή του Μητροπολίτη. Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και απέτιαν τον ύστατο χαιρετισμό στη Νικολέτα και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος, και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο.

«Δεν θα το αφήσω έτσι», λέει η θεία της 17χρονης

Μιλώντας στο newsit.gr, η θεία της 17χρονης Νικολέτας ξεσπά: «Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν σωστό. Ήταν ένας άγγελος. Γιατί μας το έκανε αυτό; Άλλο όταν είναι κάποιος μεγάλος, άλλο τώρα, ήταν 17χρονων, ήταν ανήλικη. Δεν το έψαλλαν το παιδί μας, έτσι όπως έπρεπε».

Και συνεχίζει, φανερά συναισθητικά φορτωμένη: «Βρήκα τον αντιδήμαρχο των Μαλίων και μου λέει για τον μητροπολίτη ότι δεν αλλάζει γνώμη. Δεν μας το είχαν πει όμως πιο νωρίς. Μου το είπαν πολύ αργά το βράδυ, γιατί το μεσημέρι που πήραμε αυτό το πανεπιστημιακό χαρτί, μας είπαν ότι θα θα ταφεί κανονικά το παιδί. Και μετά το βράδυ της Παρασκευής ο μητροπολίτης δεν δεχόταν. Εγώ αν το ήξερα από το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πήγαινα Νεάπολη να τον βρω. Δεν θα το αφήσω έτσι, θα πάω. Θα πάμε αύριο με τον αδερφό μου».
«Σήμερα πήγαμε στο Ηράκλειο να βρούμε τους καθηγητές του παιδιού για να δούμε τι συνέβαινε, τι συμπεριφορά είχε η Νικολέτα στο σχολείο. Δεν μου έψαλλαν το παιδί».

«Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο»
Η θεία της ανήλικης αναφέρεται και στην μεγάλη πίεση που ένιωθε η ανήλικη μαθήτρια ενόψει των Πανελληνίων: «Κανείς δεν ξέρει τι είχε μέσα στο μυαλό του. Ήταν πολύ πιεσμένο με τις σπουδές του. Ήθελε να τελειώσει και η Νικολέτα με τις πανελλήνιες για να πάει να σπουδάσει και εκείνο μαζί με την αδερφή του που σπουδάζει κτηνίατρος στην Ρωσία.

H οικογένεια αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας
Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξετάζει όλες τις καταθέσεις από το περιβάλλον της 17χρονης μαθήτριας, που υποστηρίζει ότι η ανήλικη μαθήτρια δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της. Η οικογένειά της αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτονίας, ωστόσο για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

«Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;», δήλωσε από την πλευρά της η αδερφή της, μιλώντας στην τηλεόραση Creta.

«Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο» είπε και συνέχισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook