«Ολόκληροι τοίχοι έχουν καταρρεύσει, μένουν μόνο τα θεμέλια σε παλιά σπίτια που υπάρχουν στα χωριά της Ποταμιάς», τονίζει ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Καταρρέεει το σπίτι του τετραπληγικού που απεγκλωβίστηκε, ανέφερε από το Μεσοχώρι στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, τονίζοντας ότι δεν έχει πληροφορίες για άλλους εγκλωβισμούς και τραυματισμούς. Ολόκληροι τοίχοι έχουν καταρρεύσει, μένουν μόνο τα θεμέλια σε παλιά σπίτια που υπάρχουν στα χωριά της Ποταμιάς, περιγράφει ο δήμαρχος, ενώ επιβεβαιώνει ότι έχει υποστεί ρωγμές και το δημοτικό σχολείο Βλαχογιαννίου, το οποίο εκκενώθηκε εγκαίρως.

Το γυμνάσιο σχολείο στο Δομένικο δεν έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με το δήμαρχο. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας συνεχίζονται, όπως τόνισε, οι προσπάθειες και για τους κατοίκους θα διατεθούν σε κάθε χωριό δημοτικά κτίρια που έχουν ελεγχθεί.

Δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις αλλά πτώσεις βράχων που ήδη τους απομακρύνουν συνεργεία για να μην διακοπεί η κυκλοφορία.

Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό ο δήμαρχος είχε προχωρήσει σε δηλώσεις τονίζοντας πως «Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια».

Όπως είχε προσθέσει, «επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χριστόφορος Κατσαρός είπε: «Ο σεισμός ήταν μεγάλος και δυνατός, κάνουμε αυτοψίες να δούμε τι ζημιές υπάρχουν ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης… Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του και μαζεύτηκε στις πλατείες ενώ αμέσως εκκενώθηκαν τα σχολεία και μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος… Από πρώτη ματιά έχουν πέσει μάντρες σπιτιών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook