Στο Πέδι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC που αγνοείται από την Τετάρτη με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες μέχρι τώρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην περιοχή Πέδι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλι , ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη στη Σύμη, καθώς υπάρχει μία μάρτυρας που τον είδε τελευταία στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η γυναίκα που φέρεται να τον είδε για τελευταία φορά μίλησε αποκλειστικά στο ΕΡΤNews. Τα ίχνη του χάθηκαν καθώς ο άνδρας είχε πάει για μπάνιο με την παρέα του σε δυσπρόσιτη παραλία και αποφάσισε να επιστρέψει πεζή, όμως δεν επέστρεψε στο κατάλυμά του. Σύμφωνα με τις αρχές, η περιοχή από όπου πιθανώς πέρασε ο Mosley είναι κατά τμήματα αδιάβατη και επικίνδυνη.

«14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά η γυναίκα που φέρεται να τον είδε για τελευταία φορά πριν χαθούν τα ίχνη του.

«Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», λέει η γυναίκα που τον ε΄θδε τελευταία πριν χαθούν τα ίχνη του.

Μάλιστα η γυναίκα, μιλώντας στο ΕΡΤNews, διευκρίνισε ότι πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στην περιοχή Πέδι. Πυροσβέστες και αστυνομικοί από τη Σύμη και τη Ρόδο με τη βοήθεια και drone «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τον 67χρονο παρουσιαστή που ήταν στην Ελλάδα σε διακοπές. Το απόγευμα της Πέμπτης στη Σύμη έφτασε και ελικόπτερο για την ενίσχυση των ερευνών.

Επίσης στην έρευνα για τον εντοπισμό του παρουσιαστή χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές.

]Την έρευνα δυσκολεύει το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγνοούμενος δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο καθώς τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του τα είχαν αφήσει στο σπίτι που διέμεναν.

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο Μόσλεϊ ενημέρωσε την παρέα του (τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι) πως θα ξεκινούσε από την παραλία του Αγίου Νικολάου προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι που διέμενε στον Γυαλό, χωρίς ωστόσο να επιστρέψει ποτέ. Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του κινητοποίησε τις Αρχές. Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook