Καιρός – Καλλιάνος: Θα «καούμε» από την Τρίτη – Έρχεται καύσωνας από Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη με 43-44 βαθμούς η θερμοκρασία
Καύσωνας άγνωστης διάρκειας έρχεται σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Συστήνει προσοχή στις ευπαθείς ομάδες και ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού
Για τον καύσωνα που θα μας απασχολήσει από την ερχόμενη Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη, γράφει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το συγκεκριμένο κύμα έρχεται στη χώρα μας από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη, με τη διάρκειά του να παραμένει άγνωστη για την ώρα, ενώ εκτιμά πως οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα.
Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:
«Προετοιμαστείτε σιγά σιγά, διότι από την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μας απασχολήσει ένας ισχυρός καύσωνας προερχόμενος από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη. Ο καύσωνας αυτός φαίνεται ότι θα αρχίσει να κορυφώνεται από την Τετάρτη 12 Ιουνίου και στη συνέχεια.
Η διάρκεια του είναι ακόμα άγνωστη, μιας και τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη “ευθυγραμμιστεί” σε ένα κοινό σενάριο ως προς τη διάρκειά του.
Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο, και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα. Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο.
Παρακαλώ θερμά, ας προετοιμαστούν οι συνάνθρωποί μας που αποτελούν τις ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι, οι γονείς να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τα μικρά παιδάκια τους και ασφαλώς να προσέξουμε τα ζωάκια μας και ειδικά τα αδέσποτα.
Όλοι οι κρατικοί φορείς να είναι έτοιμοι. Οι Δήμαρχοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για όλους και γενικώς να είμαστε πανέτοιμοι.
Σαφώς και έχει ξαναέρθει τέτοιος καύσωνας στη χώρα μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πανέτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε.
Ας είμαστε εμείς έτοιμοι για κάτι ισχυρό και ας έρθει και πιο εξασθενημένος. Μακάρι να έρθει πιο εξασθενημένος.
Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες».
Ολες οι Ειδήσεις
- Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Δεν έχει γ@@@@@νη κρίση» – «Του το έδωσα να το καταλάβει» – «Η συμφωνία με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει»
- Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Ερωτευμένοι σε καλοκαιρινή εξόρμηση – Δείτε τις φωτογραφίες
- Δέσποινα Βανδή: Το ξεσηκωτικό video clip για το νέο τραγούδι της «Να με αγαπάς»
- Κάβουρα: «Ένα ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί π@ρνο μαζί» – Απάντησε σε σεξουαλικές ερωτήσεις του Λάγιου και τον …κόμπλαρε! (Βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη που δημοσίευσε
- Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης – Επιστρέφει στο σπίτι του – Από Δευτέρα στη δουλειά της και η σύζυγος του
- «ΗΛΕΚΤΡΑ» στην ΕΡΤ1: Μη χάσετε το συγκλονιστικό τέλος της αγαπημένης σειράς – Από Δευτέρα 15 έως και Τετάρτη 17.06.2026
- «Μπλε ώρες»: Το 4ο teaser με Β. Παναγοπούλου, Ε. Πιερίδου – Μια δυνατή ιστορία έρχεται στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook