Το πρώτο αίτημα, όπως είχε προαναγγείλει με δηλώσεις της η Ιωάννα Κούρτοβικ αφορά  στη διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το δεύτερο αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στη μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τα δυο αιτήματα κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και στον εισαγγελέα.

Με το αίτημα της μεταγωγής στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού γίνεται  προσπάθεια ακύρωσης της απόφασης της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στον Δομοκό.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Ιωάννα Κούρτοβικ, «επειδή κι εμείς πιστεύουμε ότι όταν πρέπει να σωθεί ένας άνθρωπος μπορούν να ξεπεραστούν οι τυπικές προϋποθέσεις, θα προσφύγουμε στο Πρωτοδικείο και στην εισαγγελία της Λαμίας ζητώντας τη διακοπή της ποινή του γιατί η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».

Το αίτημα για τη διακοπή της ποινής εάν γίνει δεκτό από το δικαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στον κρατούμενο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου μπορεί να του προσφερθεί καλύτερη περίθαλψη και κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια.

Τι προβλέπει το άρθρο 557 παράγραφος 2,7,8 του ΠΚΔ, όπου στηρίζεται το αίτημα για αναβολή έκτισης της ποινής του Κουφοντίνα:

2. Αν εκείνος που εκτίει την ποινή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σύμφωνα με τις διατάξεις για τη νοσηλεία των κρατουμένων και αν εξαιτίας βαριάς νόσου βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, ώστε η συνέχιση της νοσηλείας του σε οποιοδήποτε τέτοιο νοσοκομείο να μην μπορεί να αποτρέψει ανήκεστη βλάβη της υγείας του ή κίνδυνο της ζωής του, μπορεί, αν η αποτροπή είναι δυνατή με νοσηλεία του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα που κατονομάζεται ειδικά, να ζητήσει να εισαχθεί σε αυτό για να συνεχίσει με δικές του δαπάνες τη νοσηλεία του. Η κατ’ οίκον νοσηλεία αποκλείεται.

7. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, αν η διακοπή που έχει διαταχθεί κατά τις παρ. 2-4 δεν μπορεί να αποτρέψει ανήκεστη βλάβη της υγείας ή κίνδυνο της ζωής και αν η αποτροπή αυτή μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί με την κατ’ οίκον νοσηλεία, το δικαστήριο έπειτα από αίτηση του καταδίκου μπορεί για τον σκοπό αυτό να διατάξει να διακοπεί η εκτέλεση της ποινής. Κατά τα άλλα εφαρμόζονται οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 αυτού του άρθρου.

8. Ο εισαγγελέας διατάσσει την εκτέλεση της ποινής που διακόπηκε, μόλις λήξει ο χρόνος της διακοπής ή της παράτασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook