Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κάνουν λόγο οι αστυνομικοί σε ένα πόλεμο συμμοριών με διακίνηση ναρκωτικών ή μεταναστών.

Ο Τούρκος εκτελεστής χτες το απόγευμα άνοιξε πυρ σε κεντρικό σούπερ μάρκετ στο Πειραιά στο Πασαλιμάνι, σκοτώνοντας έναν άτομο και τραυματίζοντας σοβαρά έναν δεύτερο, και τα δύο θύματα κουρδικής καταγωγής.

Ο δράστης συνελήφθη λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο της φονικής συμπλοκής έχοντας πάνω το όπλο ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να είπε: “Τους πυροβόλησα γιατί είχαν σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία”.

Πάντως όπως όλα δείχνουν ο δράστης ακολούθησε ένα καλά οργανωμένο που είχε καταστρώσει καθώς φαίνεται ότι παρακολουθούσε τα θύματα του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχε στήσει καρτέρι στα θύματα του ελάχιστα μέτρα μακριά από το σούπερ μάρκετ.

Μόλις είδε ότι πλησιάζουν προς την είσοδο του σούπερ μάρκετ τους ακολούθησε μέχρι το μανάβικο του καταστήματος και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ. Μάλιστα το άτομο που έπεσε νεκρό είχε πάνω του όπλο που δεν πρόλαβε να βγάλει και να το χρησιμοποιήσει.

Όπως είπαν σε δηλώσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης περίοικοι είχαν δει το δράστη να κάθεται στην είσοδο μία πολυκατοικίας. «Άκουσα το μπαμ στις 5:30 το απόγευμα. Επειδή είχε πάρα πολύ κόσμο και αστυνομία με τα μηχανάκια να τρέχουν, δεν ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος. Τον είχα δει τον δράστη. Δεν μου άρεσε εκεί που καθόταν, σε ένα σκαλοπάτι εισόδου μιας πολυκατοικίας πολύ κοντά στο σουπερμάρκετ», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στη συνέχεια πήγε σε ένα παρακείμενο μαγαζί και ζήτησε να καθίσει σε μία καρέκλα στον εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα άλλη μαρτυρία ο δράστης «είπε στην κοπέλα δίπλα στην επιχείρηση ότι περιμένει κάτι φίλους του και ζήτησε να κάτσει σε μια καρέκλα που είχαν έξω μάλλον για να κρύβεται, για να καλυφθεί».

Λίγα λεπτά αργότερα τα δύο θύματα έφτασαν στο σημείο, μπήκαν στο σουπερμάρκετ και κατευθύνθηκαν προς το μανάβικο. Τότε ο εκτελεστής τους ακολούθησε και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ. Από τους πυροβολισμούς το ένα από τα θύματα έπεσε νεκρό, ενώ το δεύτερο τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι αστυνομικοί παρά τους ισχυρισμούς του δράστη ότι οι πυροβολισμοί σε βάρος των δύο οφείλονται σε αντεκδίκηση για τη δολοφονία συγγενικού προσώπου, ψάχνουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο αληθινό κίνητρο της θανατηφόρας ενέδρας.

Ήδη έχουν εντοπίσει και κάνουν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα με βραχυχρόνια μίσθωση κοντά στο σούπερ μάρκετ που διέμεναν οι δύο άνδρες που δέχθηκαν τα πυρά του 23χρονου Τούρκου. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν βρεί κάποιο διαφωτιστικό στοιχείο.

Επιπλέον, οι Έλληνες αστυνομικοί περιμένουν τους φακέλους της τουρκικής αστυνομίας για τους τρεις εμπλεκόμενους στο συμβάν, προκειμένου να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν τους.

Επίσης οι ερευνητές της Αστυνομία έχουν ανασύρει παλαιότερες υποθέσεις με πρώτη τη δολοφονία έξι Τούρκων υπηκόων στη Λούτσα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιματηρή συμπλοκή είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών πιθανότατα για διακίνηση ναρκωτικών ή και μεταναστών αλλά και αν έχουν απασχολήσει θύματα και δράστης ξανά τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες της περιοχής ώστε να δουν τι προηγήθηκε της συμπλοκής ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα των πυροβολισμών. Στην έρευνα φέρεται να συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook