Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του με τον όρο να μην την πλησιάζει.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον κατηγορούμενο με τον γιατρό που την εξέταση να είναι καταπέλτης για τα βαριά τραύματα που έφερε η γυναίκα

Αμέσως μετά ο γνωστός δικηγόρος φεύγοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε δηλώσεις του είπε ότι «ομολόγησα την πράξη μου, ζητώ συγνώμη από την σύζυγο μου την οποία υπεραγαπώ και τις τρείς μου κόρες».

Όπως υποστήριξε: «Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, δεν έχω υπάρξει βίαιος στη ζωή μου, θα ζητήσω βοήθεια» Και συμπλήρωσε: Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο και απο μένα και από τη σύζυγο μου . Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου».

Αναλυτικά οι όροι που επιβλήθηκαν στο Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέας να αφήσουν ελεύθερο τον δικηγόρο με τους παραπάνω όρους “μέτρησε” η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Ακόμη υπέρ του ποινικολόγου φέρεται να μέτρησε και η κατάθεση της πρώην συζύγου του στην ανακρίτρια. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταγγείλει στο παρελθόν τον δικηγόρο αλλά όταν έγινε η δίκη ανακάλεσε την καταγγελία της.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook