Απ.Λύτρας: Νέα παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου – Ζητά επίσπευση της ανάκρισης λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης

Για ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα, κάνει λόγο στην παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Σε δεύτερη παρέμβαση μέσα σε μια μέρα για την υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα προχώρησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διατάσσει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα λόγω της σοβαρότητας της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.
Όπως επισημαίνει η ανώτατη εισαγγελέας «η συνεχώς αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία που υπέστη το θύμα μαστίζει την κοινωνία» , αλλά και ο κίνδυνος που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, επιβάλλουν την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκριση και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.
Η πρώτη παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Είχε προηγηθεί χθες, Δευτέρα, η παρέμβαση τόσο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα όσο και της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελέυθερος ο Απόστολος Λύτρας με περιοριστικούς όρους παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του και την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που τον βαρύνει.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αντετοκούνμπο – Σενγκούν: Τέλος η κόντρα – «Ο αθλητισμός ενώνει, γράφει ο Γιάννης – Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες, λέει ο Τούρκος
- Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ από στεριά και αέρα – Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Καραβάνια αμάχων Παλαιστινίων ψάχνουν οδό διαφυγής – Βίντεο
- «The Chase»: Πρεμιέρα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30 – Τρέϊλερ
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Το απολαυστικό βίντεο να τραγουδά με την κόρη της
- Η πρώτη μάχη του Ολυμπιακού στο UEFA ChampionsLeague είναι στο MEGA
- «Απαραίτητο φως» – Από το ERTFLIX στην ΕΡΤ1: Η σειρά, που ενθουσίασε το κοινό, μας ταξιδεύει στην Αθήνα της γερμανικής Κατοχής και της δεκαετίας του 2000
- Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις για την ευλογιά των προβάτων – Τα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου
- «Η γη της ελιάς»: Επιστρέφει στο MEGA στις 21 Σεπτεμβρίου – Η Αθηνά ζητά διαζύγιο από τον Τζον – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook