Φυλακές Ιωαννίνων: Έξι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Εγκέφαλος κρατούμενος, μέλη ο υποδιευθυντής , αστυνομικός και σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Εγκέφαλος του κυκλώματος Αλβανός κρατούμενος με το ψευδώνυμο «Modi», που έκανε «χρυσές δουλειές με συνεργούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικό.
Εγκληματική οργάνωση δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων με αρχηγό έναν έγκλειστο Αλβανό , τον «Modi» και συνεργούς τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος, έναν αστυνομικό, δύο διοικητικούς υπαλλήλους τω ν φυλακών , δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη σύντροφο του κρατουμένου.
Τρεις από τους συλληφθέντες είναι γυναίκες. Όλοι τους κατηγορούνται πως είχαν εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών, με αποτέλεσμα να κερδίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με ανώτατη αστυνομική πηγή, που επικαλείται η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας αξιοποίησαν πληροφορίες που έφθασαν στους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ εδώ και καιρό, για την δράση του κυκλώματος στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων. Αυτές αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών τόσο εντός όσο και εκτός της φυλακής.
Ακολούθησε επισταμένη έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 και «ειδικεύονταν» στη διακίνηση ναρκωτικών και στη συνέχεια στη νομιμοποίηση των εσόδων που προέκυπταν από την πώλησή τους.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι για την προστασία τους, τα μέλη της οργάνωσης εφάρμοζαν μέτρα αντιπαρακολούθησης και χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και λέξεις.
Έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν οι φυλακές Ιωαννίνων και το «κόλπο» είχε στηθεί ως εξής:
Οι συνεργάτες του Αλβανού έγκλειστου «Modi» πουλούσαν ναρκωτικά, λάμβαναν τα χρήματα και στη συνέχεια τα παρέδιδαν σε αυτόν μέσω ενός συνεργάτη του ή μέσω της συντρόφου του.
Πιο συγκεκριμένα είτε τα παρέδιδαν απευθείας στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε τα παρέδιδαν στο Λογιστήριο των φυλακών προκειμένου να κατατεθούν στον ατομικού του λογαριασμό και με παραπλανητικές εγγραφές τα ποσά νομιμοποιούνταν.
Είναι ενδειτκικό ότι από τις από τις 20 Απριλίου 2023 μέχρι και τις 3 Ιουνίου 2024 διαπιστώθηκε ότι οι καταγεγραμμένες καταθέσεις στο όνομα του «Modi» ήταν ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Τα χρήματα νομιμοποιήθηκαν μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός της φυλακής (και όχι μόνο) και πιστώσεων σε τρίτους.
Τέλος από την έρευνα προέκυψε πως σημαντικός ήταν ο ρόλος για τη δράση της οργάνωσης του υποδιευθυντή καθώς επέτρεπε τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ειδοποιούσε τον Αλβανό κρατούμενο για επικείμενους ελέγχους στο κελί του.
Οι 6 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα
Ολες οι Ειδήσεις
- Συγκλονιστικό βίντεο: Όταν η μητέρα του Γιώργου Μαζωνάκη είχε χορέψει ζεϊμπέκικο σε συναυλία του με το «Ώρες Μικρές»
- Δικηγόρος Γιώργου Μαζωνάκη: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, θα έρθω σήμερα σε επαφή με την οικογένειά του» (βίντεο)
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Εγώ πρότεινα την πλασμαφαίρεση», λέει η γιατρός της Stem Cell – Αυτοψία στην κλινική παρουσία εισαγγελέα – «Η πλασμαφαίρεση δεν μπορεί να γίνει σε τέτοιο ιατρείο» (βίντεο)
- Παρελθόν ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό – “Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή υπάρχουν κύκλοι που κλείνουν”, ανέφερε η ΠΑΕ
- Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ τιμά την επέτειο των 1700 ετών από την ανέγερση του Ι.Ν. της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο – 15. 09.2026
- «Δύο Μαύρα Πουκάμισα» & «Κάμπινγκ»: Δύο μεγάλες πρεμιέρες μυθοπλασίας έρχονται στο MEGA
- Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Φορολόγηση των καταθέσεων για το 1% των πιο πλούσιων, μηνύματα στο ΠΑΣΟΚ και μετεκλογικές συνεργασίες, το «μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια», η καλή επιτυχία στο Σαμαρά και η κριτική στον Καμμένο
- Παρέμβαση Γεωργιάδη για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: «Η κλινική που υπέστη ανακοπή δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα από τον ΙΣΑ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook